För receptet Gör din egen marshmallows
200 g | färska jordgubbar (det går även bra med frysta) |
2 msk | vatten |
2 tsk | Vaniljextrakt Taylor & Colledge |
5 g | citronsyra (1 tsk) |
7 st | Gelatinblad |
260 g | socker |
120 g | Dr. Oetker flytande glykos |
80 g | jordgubbssaft , se recept i recept |
140 g | äggvita |
20 g | socker |
cirka 1 tsk | Dr. Oetker gelfärger röd |
200 g | florsocker |
Mät upp jordgubbar, vatten, vaniljextrakt och citronsyra i en en kastrull och värm försiktigt tills jordgubbarna är mjuka. Passera bären genom en sil, så att det kommer ut så mycket saft som möjligt. Du behöver 80 gram till marshmallowsen.
Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten.
Koka upp 260 gram socker, flytande glykos och jordgubbssaft till 117 °C. Medan massan kokar vispar du äggvitorna till ett skum med hjälp av elvisp. Tillsätt 20 gram socker i äggvitorna och vispa till en lätt maräng.
När sockerlaget når 117 °C tas den av värmen. Krama ur gelatinbladen och låt de lösas upp i sockerlagen. Rör om ordentligt. Häll den varma sockerlagen i marängen i en tunn stråle medan du vispar på högsta hastighet. Vispa i 8-10 minuter till marshmallowsen blir seg och har svalnat. Vispa ev ned lite gelfärg.
Lägg massann i en spritspåse med stjärntyll (Ø 16 mm) eller en stor rund tyll. Klä en plåt med bakpapper och spritsa ut marshmallows i små toppar. Sikta florsocker över, så att hela marshmallowsarna är helt täckta med florsocker.
Låt de torka i rumstemperatur i minst tre timmar, gärna tills nästa dag. Ju längre de får torka desto segare blir de i konsistensen.
Vi skulle bli glada om du gav ditt samtycke till att vi och våra partners använder cookies och liknande teknologier för att förstå hur du använder vår webbplats. Detta låter oss bättre förstå ditt användarbeteende och anpassa webbplatsen efter dina behov. Dessutom skulle vi och våra partners vilja använda datan till personliga erbjudanden på deras plattformar. Om du medger till detta, vänligen klicka på ”Samtycker”. Ditt samtycke omfattar också uttryckligen en möjlig dataöverföring till USA i hänsyn till artikel 49 i GDPR. Se vår integritetspolicy för mer detaljerad information. Där kan du även läsa mer om dataöverföring till teknikleverantörer och partners i USA. Du kan närsomhelst ändra dig.
Vi behöver dessa cookies och liknande teknologier för att möjliggöra den grundläggande funktionaliteten på vår webbplats. Detta innefattar, t.ex. lagring av dessa inställningar. Detta är absolut nödvändigt och kan inte slås av.
Dessutom, skulle vi vilja lära oss mer om hur du använder vår webbplats för att kunna optimera den utefter dina och andra användares behov. För detta ändamål använder vi cookies och liknande teknologier som kartlägger användarbeteenden och därigenom hjälper oss att skräddarsy din upplevelse.
Vi använder också tekniktjänster som skulle kunna processa din data i USA. I så fall, föreligger en potentiell risk att amerikansk säkerhetstjänst kan få tillgång till din data - storskaligt och utan förvarning, och att du då inte kommer att kunna vidta effektiva rättsliga åtgärder mot det i USA.
Aktivera
Inaktivera
För att säkerställa att vi kan skräddarsy våra kampanjer efter dina behov, samlar vi uppgifter om hur du kom till vår webbplats och hur du interagerar med våra annonser. Det hjälper oss inte bara att skapa annonser utan också mer relevant innehåll för dig. Våra marknadsföringspartners använder också denna information för sina egna syften, t. ex. för att personalisera ditt konto eller profil på deras plattform.
Vi använder också tekniktjänster som skulle kunna processa din data i USA. I så fall, föreligger en potentiell risk att amerikansk säkerhetstjänst kan få tillgång till din data - storskaligt och utan förvarning, och att du då inte kommer att kunna vidta effektiva rättsliga åtgärder mot det i USA.
Aktivera
Inaktivera
Den webbläsare som du använder är gammal och fungerar inte med vår webbplats och du kan därför stöta på fel. För att undvika detta ber vi dig att byta till någon av följande webbläsare i stället: