COOKIES på DR. OETKERs webbplats

Den här webbplatsen placerar cookies på din dator för att sidan ska fungera bättre och för att hjälpa oss och våra partners att förstå hur du använder vår webbplats. En härifrån fortsatt användning av webbplatsen (genom att klicka, navigera, scrolla) eller att stänga detta cookiemeddelande tolkas som samtycke till att cookies används.

För mer information om cookies och hur man tar bort dem, var god läs vår integritetspolicy.

Gotländsk Saffranspannkaka

Recept på superenkel festrätt! Med grädde och riven mandelmassa i smeten blir den extra lyxig, men man kan utesluta detta till vardags: Det blir jätte gott ändå!

4 styck

Lyckas lätt 40 Minuter

Ingredienser

Ingredienser

För receptet Gotländsk Saffranspannkaka

Gotländsk Saffranspannkaka:

1000 g Risgrynsgröt Färdigköpt eller hemkokt gröt för 4 portioner
3 st ägg
0,5 dl socker
1,5 tsk Dr. Oetker Vaniljsocker
1,5 msk Dr. Oetker Saffransarom
1 dl mjölk eller grädde
100 g mandelmassa frivilligt
omkring 1 - 2 msk Mandelspån Efter behov

preparation

Förberedelse

1

Gör så här

Sätt ugnen på 200 grader.

2

Blanda alla ingredienser i en bunke och rör om noga.

3

Häll smeten i smord form, ca 20 x 30 cm.

4

Grädda i nedre delen av ugnen ca 30 minuter tills smeten stannat.

5

Serveras ljummen, gärna med sylt och vispad grädde.

Dr. Oetker produkter som används

För mer info om produkten