Gräddtårta med bär och nötkrokant

Ett recept på en riktig sommartårta fylld med härlig vaniljkräm och hallongrädde som toppas med färska bär och klassisk krokant.

1 tårta

Lite träning krävs 120 Minuter

Ingredienser

Ingredienser

För receptet Gräddtårta med bär och nötkrokant

Tårtbotten (20 cm):

4 st ägg stora (annars 5 medium)
1 dl vetemjöl
1 dl potatismjöl
2 dl socker
1 tsk Dr. Oetker Bakpulver
1 tsk Dr. Oetker Vaniljsocker

Fyllning 1: Hallongrädde:

2 dl vispgrädde
1 krm Dr. Oetker Bakpulver
1 dl hallonsylt

Fyllning 2: Vaniljkräm:

6 dl mjölk
1 påse Dr. Oetker Vaniljkräm

Topping och dekoration:

4 dl vispgrädde
1 påse Dr. Oetker Krokant
300 - 400 g frysta hallon och blåbär, färska
1,5 dl hallonsaft
3 st Gelatinblad

preparation

Förberedelse

1

Tårtbotten

Sätt ugnen på 175 grader.Tillsätt bakpulver och vaniljsocker med mjölet och blanda ordentligt. Häll upp ägg och socker i en bunke och vispa fluffigt (ca 10 minuter). Sikta ner mjölblandningen och vänd försiktigt ner tills allt är blandat. Klä en form med bakplåtspapper som sticker upp lite över kanten och häll upp smeten.Grädda i nedre delen av ungnen i ca 40 minuter. Kolla med en sticka att den är klar. Låt svalna och dela sedan i 3 delar.

2

Fyllning 1

Vispa grädde och bakpulver till grädden är ordentligt fast. Bakpulvret gör att du kan vispa grädden lite fastare utan att det blir smör.Rör ner hallonsylten.

3

Fyllning 2

Vispa vaniljkrämen med mjölken 3 minuter med elvisp. Låt sen vaniljkrämen vila i kylen 20 minuter innan användning.

4

Topping och dekoration

Lägg gelatinbladen i kallt vatten i 5 minuter. Värm upp saften i en kastrull. Krama ur gelatinbladen och rör ner dem i saften. Rör tills de är helt upplösta.Ställ åt sidan för att svalna. Dela den avsvalnade tårtbottnen i tre delar. Fyll ett lager med hallonkräm och ett lager med vaniljkräm. Vispa grädden och täck runt hela tårtan. Spara lite som du spritsar till en krans uppe på tårtan. Häll bären ovanpå tårtan och tryck fast nötkrokant runt om tårtan. När gelen börjar bli lite trögflytande så häller du den över bären och ställer sedan in tårtan i kylen tills gelén har stelnat. Ta fram minst en halvtimme innan servering.

Samtycke till spårning

Vi skulle bli glada om du gav ditt samtycke till att vi och våra partners använder cookies och liknande teknologier för att förstå hur du använder vår webbplats. Detta låter oss bättre förstå ditt användarbeteende och anpassa webbplatsen efter dina behov. Dessutom skulle vi och våra partners vilja använda datan till personliga erbjudanden på deras plattformar. Om du medger till detta, vänligen klicka på “Samtycker”. För mer detaljer, se vår integritetspolicy. Du kan närsomhelst ändra dig.

Nödvändiga funktioner

Vi behöver dessa cookies och liknande teknologier för att möjliggöra den grundläggande funktionaliteten på vår webbplats. Detta innefattar, t.ex. lagring av dessa inställningar. Detta är absolut nödvändigt och kan inte slås av.

Alltid aktiva
Analysering och personalisering

Dessutom, skulle vi vilja lära oss mer om hur du använder vår webbplats för att kunna optimera den utefter dina och andra användares behov. För detta ändamål använder vi cookies och liknande teknologier som kartlägger användarbeteenden och därigenom hjälper oss att skräddarsy din upplevelse.

Aktivera

Inaktivera

(Re-)Marketing / datadelning med tredjepart

För att säkerställa att vi kan skräddarsy våra kampanjer efter dina behov, samlar vi uppgifter om hur du kom till vår webbplats och hur du interagerar med våra annonser. Det hjälper oss inte bara att skapa annonser utan också mer relevant innehåll för dig. Våra marknadsföringspartners använder också denna information för sina egna syften, t. ex. för att personalisera ditt konto eller profil på deras plattform.

Aktivera

Inaktivera

Din webbläsare stöds inte längre

Den webbläsare som du använder är gammal och fungerar inte med vår webbplats och du kan därför stöta på fel. För att undvika detta ber vi dig att byta till någon av följande webbläsare i stället: