COOKIES på DR. OETKERs webbplats

Den här webbplatsen placerar cookies på din dator för att sidan ska fungera bättre och för att hjälpa oss och våra partners att förstå hur du använder vår webbplats. En härifrån fortsatt användning av webbplatsen (genom att klicka, navigera, scrolla) eller att stänga detta cookiemeddelande tolkas som samtycke till att cookies används.

För mer information om cookies och hur man tar bort dem, var god läs vår integritetspolicy.

Gräddtårta med bär och nötkrokant

Ett recept på en riktig sommartårta fylld med härlig vaniljkräm och hallongrädde som toppas med färska bär och klassisk krokant.

1 tårta

Lite träning krävs 120 Minuter

Ingredienser

Ingredienser

För receptet Gräddtårta med bär och nötkrokant

Tårtbotten (20 cm):

4 st ägg stora (annars 5 medium)
1 dl vetemjöl
1 dl potatismjöl
2 dl socker
1 tsk Dr. Oetker Bakpulver
1 tsk Dr. Oetker Vaniljsocker

Fyllning 1: Hallongrädde:

2 dl vispgrädde
1 krm Dr. Oetker Bakpulver
1 dl hallonsylt

Fyllning 2: Vaniljkräm:

6 dl mjölk
1 påse Dr. Oetker Vaniljkräm

Topping och dekoration:

4 dl vispgrädde
1 påse Dr. Oetker Krokant
300 - 400 g frysta hallon och blåbär, färska
1,5 dl hallonsaft
3 st Gelatinblad

preparation

Förberedelse

1

Tårtbotten

Sätt ugnen på 175 grader.Tillsätt bakpulver och vaniljsocker med mjölet och blanda ordentligt. Häll upp ägg och socker i en bunke och vispa fluffigt (ca 10 minuter). Sikta ner mjölblandningen och vänd försiktigt ner tills allt är blandat. Klä en form med bakplåtspapper som sticker upp lite över kanten och häll upp smeten.Grädda i nedre delen av ungnen i ca 40 minuter. Kolla med en sticka att den är klar. Låt svalna och dela sedan i 3 delar.

2

Fyllning 1

Vispa grädde och bakpulver till grädden är ordentligt fast. Bakpulvret gör att du kan vispa grädden lite fastare utan att det blir smör.Rör ner hallonsylten.

3

Fyllning 2

Vispa vaniljkrämen med mjölken 3 minuter med elvisp. Låt sen vaniljkrämen vila i kylen 20 minuter innan användning.

4

Topping och dekoration

Lägg gelatinbladen i kallt vatten i 5 minuter. Värm upp saften i en kastrull. Krama ur gelatinbladen och rör ner dem i saften. Rör tills de är helt upplösta.Ställ åt sidan för att svalna. Dela den avsvalnade tårtbottnen i tre delar. Fyll ett lager med hallonkräm och ett lager med vaniljkräm. Vispa grädden och täck runt hela tårtan. Spara lite som du spritsar till en krans uppe på tårtan. Häll bären ovanpå tårtan och tryck fast nötkrokant runt om tårtan. När gelen börjar bli lite trögflytande så häller du den över bären och ställer sedan in tårtan i kylen tills gelén har stelnat. Ta fram minst en halvtimme innan servering.

Dr. Oetker produkter som används

För mer info om produkten