Flag

Hallonbakelser

cirka 12 styck
Mellan
80 minuter
Recept på Hallonbakelser med ljuvlig glasyr som får sin underbara smak av vit choklad. Kombon hallon och vit choklad får snålvattnet att rinna.
Ingredienser
Tillagning
Picture -
Picture -
BETYGSÄTT DETTA RECEPT
Vad tyckte du om receptet?

Liknande recept

Liknande recept

Picture - Hero image

Ingredienser

Smet
200 gsmör rumsvarmt
2 dlsocker
3 stägg
1 tskDr. Oetker Citronarom
3 dlvetemjöl
2 tskDr. Oetker Vaniljsocker
2 tskDr. Oetker Bakpulver
Dekoration
3 dlvispgrädde
cirka 200 gfrysta hallon
cirka 150 ghackad vit choklad
Efter behovDr. Oetker Neon mix eller valfritt strössel

Visa produkter

Picture - Dr. Oetker Citronarom
Picture - Dr. Oetker Neon mix  eller valfritt strössel
1

Börja med glasyren. Hetta upp vispgrädden i en kastrull så den nästan kokar. Ta kastrullen från värmen och rör i den hackade chokladen. Rör om tills chokladen smält. Kyl blandningen väl i ett kylskåp (cirka 4 timmar eller över natten). Vispa med en elvisp tills du får en tjock och fluffig massa.

2

Vispa smör och socker. Tillsätt äggen ett i taget och därefter citronaromen. Blanda mjöl, vaniljsocker och bakpulver och vänd ned dem i smeten. Rör till en jämn smet. Häll upp i smord muffinsplåt eller använd smorda cylinderformar, 10 cm i diameter (finns att köpa på nätet, ex lyckasmedmat.se).

3

Grädda mitt i ugnen vid 200 grader ca 20 minuter. Låt svalna något i muffinsplåten. Ta upp kakorna ur formen och låt svalna helt på galler. Dela muffinsen i 2 eller 3 delar. Fördela den vita chokladkrämen mellan och på muffinsen. Dekorera med hallon och strössel.