COOKIES på DR. OETKERs webbplats

Den här webbplatsen placerar cookies på din dator för att sidan ska fungera bättre och för att hjälpa oss och våra partners att förstå hur du använder vår webbplats. En härifrån fortsatt användning av webbplatsen (genom att klicka, navigera, scrolla) eller att stänga detta cookiemeddelande tolkas som samtycke till att cookies används.

För mer information om cookies och hur man tar bort dem, var god läs vår integritetspolicy.

Hallonbakelser

Recept på Hallonbakelser med ljuvlig glasyr som får sin underbara smak av vit choklad. Kombon hallon och vit choklad får snålvattnet att rinna.

omkring 12 styck

Lite träning krävs 80 Minuter

Ingredienser

Ingredienser

För receptet Hallonbakelser

Smet:

200 g smör rumsvarmt
2 dl socker
3 st ägg
1 tsk Dr. Oetker Citronarom
3 dl vetemjöl
2 tsk Dr. Oetker Vaniljsocker
2 tsk Dr. Oetker Bakpulver

Dekoration:

3 dl vispgrädde
omkring 200 g frysta hallon
omkring 150 g hackad vit choklad
Efter behov Dr. Oetker Neon mix eller valfritt strössel

preparation

Förberedelse

1

Börja med glasyren. Hetta upp vispgrädden i en kastrull så den nästan kokar. Ta kastrullen från värmen och rör i den hackade chokladen. Rör om tills chokladen smält. Kyl blandningen väl i ett kylskåp (cirka 4 timmar eller över natten). Vispa med en elvisp tills du får en tjock och fluffig massa.

2

Vispa smör och socker. Tillsätt äggen ett i taget och därefter citronaromen. Blanda mjöl, vaniljsocker och bakpulver och vänd ned dem i smeten. Rör till en jämn smet. Häll upp i smord muffinsplåt eller använd smorda cylinderformar, 10 cm i diameter (finns att köpa på nätet, ex lyckasmedmat.se).

3

Grädda mitt i ugnen vid 200 grader ca 20 minuter. Låt svalna något i muffinsplåten. Ta upp kakorna ur formen och låt svalna helt på galler. Dela muffinsen i 2 eller 3 delar. Fördela den vita chokladkrämen mellan och på muffinsen. Dekorera med hallon och strössel.

Dr. Oetker produkter som används

För mer info om produkten