Hallonmoussebakelser

Ljuvliga små desserter som garanterat gör succé till nyår eller andra festliga tillfällen.

8 styck

Avancerat 180 Minuter

Ljuvliga små desserter som garanterat gör succé till nyår eller andra festliga tillfällen. Bakverket består av en len hallonmousse på browniebotten, täckt med en blank hallonspegel.

Ingredienser

Ingredienser

För receptet Hallonmoussebakelser

Hallongelé (fyllning):

2 st Gelatinblad
200 g färska hallon
2 st lime (ekologisk)
0,75 dl socker

Brownie:

100 g smör
100 g mörk choklad
2 st ägg
2,5 dl socker
1 tsk Vaniljpasta Taylor & Colledge
1,4 dl vetemjöl
4 msk kakao
En nypa salt

Hallonmousse:

3 st Gelatinblad
200 g färska hallon
0,5 dl socker
1 tsk Vaniljpasta Taylor & Colledge
2 dl vispgrädde
1 dl naturell yoghurt som har spätts ut med vatten

Spegel:

3 st Gelatinblad
75 g vit choklad
0,8 dl socker
0,5 dl vatten
0,5 dl Dr. Oetker flytande glykos
50 g kondenserad mjölk
Efter behov Dr. Oetker Gelfärger (rosa eller röd gelfärg)

Dekoration:

1 Förp. Dr. Oetker Rose & Gold
Efter behov färska hallon

preparation

Förberedelse

1

Hallongelé (fyllning)

Blöttlägg gelatinbladen i kallt vatten.
Koka hallon, limesaft, limeskal och socker i 5-6 minuter tills hallonen är helt mjuka. Ta kastrullen från spisen och häll saften genom en sil ner i en ren skål. Låt svalna något. Krama ur vattnet från gelatinbladen och rör ner dem i den varma hallonjuicen tills de är helt upplösta. Häll över vätskan i en form med små halvklotformade hål (Ø30 mm) och låt stå i frysen eller kylen.

2

Brownie

Värm ugnen till 175 grader.
Smält smöret i en kastrull eller mikrovågsugn och låt svalna. Riv eller mixa chokladen och vänd ner lite av mjölet i chokladsmulet. Vispa ägg, socker och vaniljpasta till ett lätt och luftigt skum. Sikta ner mjöl, kakaopulver och salt i degen och vänd ned i äggsmeten. Vänd sedan ner det avsvalnade smöret och till sist chokladsmulorna i smeten. Bred ut smeten jämnt i en bakplåtspappersklädd långpanna (20 x 30 cm). Grädda i mitten av ugnen i 22-25 minuter på över-och undervärme. Låt brownien svalna helt i pannan. När kakan har svalnat, stansa ut  rundlar med hjälp av en rund kakstans (Ø 4-5 cm).

3

Hallonmousse

Lägg gelatinbladen i kallt vatten.
Koka hallon, socker och vaniljpasta i 5-6 minuter tills hallonen är helt mjuka. Ta kastrullen från spisen och häll saften genom en sil i en ren skål. Låt svalna något. Krama ur vattnet från gelatinbladen och rör ner i den varma hallonjuicen tills de är helt upplösta. Låt svalna till rumstemperatur. Vispa grädden till ett lätt skum. Blanda den utspädda yoghurtenoch den kylda hallonpurén. Vänd ner grädden i ett par omgångar. Häll hallonmoussen i en silikonform med halvklotformade hål (Ø 6,5 cm hål). Lägg en hallongeléboll i moussen och toppa med en browniebotten. Täck med kökshandduk och ställ in i frysen i 3-4 timmar tills bakverken är helt frysta.

4

Spegel

Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten.
Mixa den vita chokladen till smulor med hjälp av en stavmixer. Hetta upp socker, vatten och glukossirap i en kastrull. När sockret har smält, pressa gelatinbladet torra och tillsätt dem i kastrullen tillsammans med den kondenserade mjölken. Vispa. Häll den varma massan över den vita chokladen. Tillsätt en knivsudd gelfärg. Sänk försiktigt ner stavmixern i blandningen och mixa till en slät smet. Inga luftbubblor ska bildas när massan blandas. Håll därför stavmixern hela tiden i vinkel och ner sänkt i smeten. Flytta den inte upp och ner. Om det finns bubblor kvar, knacka skålen mot bordet och blanda försiktigt. Låt svalna till 34-35 grader. Om spegeln hälls på kakan när den är  för varm så rinner det av. Ta ut moussebakelserna ur frysen när spegeln har en lagom temperatur. Lösgör bakelserna ur halvklotsformen och placera dem på ett galler med bakplåtspapper under. Häll försiktigt över glazen över varje bakelse. Lyft över bakelserna på ett serveringsfat eller tallrik med hjälp av en palettkniv.

5

Dekoration

Dekorera bakelserna till sist med Rose & Gold Decor chokladdekorationer och färska hallon.

Samtycke till spårning

Vi skulle bli glada om du gav ditt samtycke till att vi och våra partners använder cookies och liknande teknologier för att förstå hur du använder vår webbplats. Detta låter oss bättre förstå ditt användarbeteende och anpassa webbplatsen efter dina behov. Dessutom skulle vi och våra partners vilja använda datan till personliga erbjudanden på deras plattformar. Om du medger till detta, vänligen klicka på “Samtycker”. För mer detaljer, se vår integritetspolicy. Du kan närsomhelst ändra dig.

Nödvändiga funktioner

Vi behöver dessa cookies och liknande teknologier för att möjliggöra den grundläggande funktionaliteten på vår webbplats. Detta innefattar, t.ex. lagring av dessa inställningar. Detta är absolut nödvändigt och kan inte slås av.

Alltid aktiva
Analysering och personalisering

Dessutom, skulle vi vilja lära oss mer om hur du använder vår webbplats för att kunna optimera den utefter dina och andra användares behov. För detta ändamål använder vi cookies och liknande teknologier som kartlägger användarbeteenden och därigenom hjälper oss att skräddarsy din upplevelse.

Aktivera

Inaktivera

(Re-)Marketing / datadelning med tredjepart

För att säkerställa att vi kan skräddarsy våra kampanjer efter dina behov, samlar vi uppgifter om hur du kom till vår webbplats och hur du interagerar med våra annonser. Det hjälper oss inte bara att skapa annonser utan också mer relevant innehåll för dig. Våra marknadsföringspartners använder också denna information för sina egna syften, t. ex. för att personalisera ditt konto eller profil på deras plattform.

Aktivera

Inaktivera

Din webbläsare stöds inte längre

Den webbläsare som du använder är gammal och fungerar inte med vår webbplats och du kan därför stöta på fel. För att undvika detta ber vi dig att byta till någon av följande webbläsare i stället: