Flag

Hallonmoussebakelser

8 styck
Svårt
180 minuter
Ljuvliga små desserter som garanterat gör succé till nyår eller andra festliga tillfällen.
Ljuvliga små desserter som garanterat gör succé till nyår eller andra festliga tillfällen. Bakverket består av en len hallonmousse på browniebotten, täckt med en blank hallonspegel.
Ingredienser
Tillagning
Picture -
Picture -
BETYGSÄTT DETTA RECEPT
Vad tyckte du om receptet?

Liknande recept

Liknande recept

Picture - Hero image

Ingredienser

Hallongelé (fyllning)
2 stDr. Oetker Gelatinblad
200 gfärska hallon
2 stlime (ekologisk)
0,75 dlsocker
Brownie
100 gsmör
100 gmörk choklad
2 stägg
2,5 dlsocker
1 tskVaniljpasta Taylor & Colledge
1,4 dlvetemjöl
4 mskkakao
En nypasalt
Hallonmousse
3 stDr. Oetker Gelatinblad
200 gfärska hallon
0,5 dlsocker
1 tskVaniljpasta Taylor & Colledge
2 dlvispgrädde
1 dlnaturell yoghurt som har spätts ut med vatten
Spegel
3 stDr. Oetker Gelatinblad
75 gvit choklad
0,8 dlsocker
0,5 dlvatten
0,5 dlDr. Oetker flytande glykos
50 gkondenserad mjölk
Efter behovDr. Oetker Gelfärger (rosa eller röd gelfärg)
Dekoration
1 Förp.Dr. Oetker Rose & Gold
Efter behovfärska hallon

Visa produkter

Picture - Dr. Oetker Gelatinblad
Picture - Vaniljpasta Taylor & Colledge
Picture - Dr. Oetker Gelatinblad
Picture - Vaniljpasta Taylor & Colledge
Picture - Dr. Oetker Gelatinblad
Picture - Dr. Oetker flytande glykos
Picture - Dr. Oetker Rose & Gold
1

Hallongelé (fyllning)

Blöttlägg gelatinbladen i kallt vatten.
Koka hallon, limesaft, limeskal och socker i 5-6 minuter tills hallonen är helt mjuka. Ta kastrullen från spisen och häll saften genom en sil ner i en ren skål. Låt svalna något. Krama ur vattnet från gelatinbladen och rör ner dem i den varma hallonjuicen tills de är helt upplösta. Häll över vätskan i en form med små halvklotformade hål (Ø30 mm) och låt stå i frysen eller kylen.

2

Brownie

Värm ugnen till 175 grader.
Smält smöret i en kastrull eller mikrovågsugn och låt svalna. Riv eller mixa chokladen och vänd ner lite av mjölet i chokladsmulet. Vispa ägg, socker och vaniljpasta till ett lätt och luftigt skum. Sikta ner mjöl, kakaopulver och salt i degen och vänd ned i äggsmeten. Vänd sedan ner det avsvalnade smöret och till sist chokladsmulorna i smeten. Bred ut smeten jämnt i en bakplåtspappersklädd långpanna (20 x 30 cm). Grädda i mitten av ugnen i 22-25 minuter på över-och undervärme. Låt brownien svalna helt i pannan. När kakan har svalnat, stansa ut  rundlar med hjälp av en rund kakstans (Ø 4-5 cm).

3

Hallonmousse

Lägg gelatinbladen i kallt vatten.
Koka hallon, socker och vaniljpasta i 5-6 minuter tills hallonen är helt mjuka. Ta kastrullen från spisen och häll saften genom en sil i en ren skål. Låt svalna något. Krama ur vattnet från gelatinbladen och rör ner i den varma hallonjuicen tills de är helt upplösta. Låt svalna till rumstemperatur. Vispa grädden till ett lätt skum. Blanda den utspädda yoghurtenoch den kylda hallonpurén. Vänd ner grädden i ett par omgångar. Häll hallonmoussen i en silikonform med halvklotformade hål (Ø 6,5 cm hål). Lägg en hallongeléboll i moussen och toppa med en browniebotten. Täck med kökshandduk och ställ in i frysen i 3-4 timmar tills bakverken är helt frysta.

4

Spegel

Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten.
Mixa den vita chokladen till smulor med hjälp av en stavmixer. Hetta upp socker, vatten och glukossirap i en kastrull. När sockret har smält, pressa gelatinbladet torra och tillsätt dem i kastrullen tillsammans med den kondenserade mjölken. Vispa. Häll den varma massan över den vita chokladen. Tillsätt en knivsudd gelfärg. Sänk försiktigt ner stavmixern i blandningen och mixa till en slät smet. Inga luftbubblor ska bildas när massan blandas. Håll därför stavmixern hela tiden i vinkel och ner sänkt i smeten. Flytta den inte upp och ner. Om det finns bubblor kvar, knacka skålen mot bordet och blanda försiktigt. Låt svalna till 34-35 grader. Om spegeln hälls på kakan när den är  för varm så rinner det av. Ta ut moussebakelserna ur frysen när spegeln har en lagom temperatur. Lösgör bakelserna ur halvklotsformen och placera dem på ett galler med bakplåtspapper under. Häll försiktigt över glazen över varje bakelse. Lyft över bakelserna på ett serveringsfat eller tallrik med hjälp av en palettkniv.

5

Dekoration

Dekorera bakelserna till sist med Rose & Gold Decor chokladdekorationer och färska hallon.