COOKIES på DR. OETKERs webbplats

Den här webbplatsen placerar cookies på din dator för att sidan ska fungera bättre och för att hjälpa oss och våra partners att förstå hur du använder vår webbplats. En härifrån fortsatt användning av webbplatsen (genom att klicka, navigera, scrolla) eller att stänga detta cookiemeddelande tolkas som samtycke till att cookies används.

För mer information om cookies och hur man tar bort dem, var god läs vår integritetspolicy.

Hallonpaj

Springform 28 cm

1 pajform

Lyckas lätt 60 Minuter

Ingredienser

Ingredienser

För receptet Hallonpaj

Ingredienser:

125 g smör
100 g florsocker
200 g vetemjöl
1 st ägg
0,5 st Vaniljstänger

Fyllning:

250 g marsipan
250 g socker
4 - 5 st äggvitor
250 g frysta hallon (eller andra bär)

preparation

Förberedelse

1

Gör så här

Dela vaniljstången och skrapa ur frön från halva. Blanda ut vaniljfröna i florsockret. Blanda samman mjöl, florsocker och vaniljfrön. Dela smöret i mindre bitar. Tillsätt smör och ägg i mjölblandningen, och arbeta ihop degen snabbt. Låt degen vila 1 timme i kylskåp

2

Sätt ugnen på 175 grader

3

Spara 1/3-del av degen, och kavla/tryck ut resten av degen. Lägg den i en smord springform. Fördela hallonen över paj bottnen. Riv marsipanen och blanda den tillsammans med socker och äggvitor till en jämn och klumpfri massa. Fördela massan ovanpå hallonen och avsluta med att göra ett rutnät utav resten av degen. Baka pajen i ca 35-40 minuter tills den är gyllenbrun.

4

Servera den gärna ljummen med grädde eller glass.

Dr. Oetker produkter som används

För mer info om produkten