COOKIES på DR. OETKERs webbplats

Den här webbplatsen placerar cookies på din dator för att sidan ska fungera bättre och för att hjälpa oss och våra partners att förstå hur du använder vår webbplats. En härifrån fortsatt användning av webbplatsen (genom att klicka, navigera, scrolla) eller att stänga detta cookiemeddelande tolkas som samtycke till att cookies används.

För mer information om cookies och hur man tar bort dem, var god läs vår integritetspolicy.

Halloweenkaka

Recept på en härligt kryddig och saftig mjuk kaka som gör sig fint till en kopp te på höstkanten.

omkring 12 bitar

Lite träning krävs 80 Minuter

Ingredienser

Ingredienser

För receptet Halloweenkaka

Halloweenkaka:

220 g mjukt smör
2 dl socker
4 st ägg
En nypa salt
0,5 st citroner riv ner ytterskalet
1 tsk kanel
0,5 tsk mald ingefära
4 dl vetemjöl
2 tsk Dr. Oetker Bakpulver
100 g hasselnötter malda
80 g hackad mörk choklad
omkring 2 - 2,5 dl rivna morötter

Dekoration:

1 st Dekorationsglasyr alternativt Dr. Oetker Vit Kristyr

preparation

Förberedelse

1

Gör så här

Smörj och bröa en avlång form, 10x30 cm.

2

Sätt ugnen på 175 grader. (Varmluft 150 grader)

3

Vispa smör och socker vitt och luftigt. Tillsätt äggen ett i taget.

4

Blanda salt, citronskal, kryddor, mjöl och bakpulver. Vänd ned detta i smeten tillsammans med hasselnötter, choklad och morötter. Rör samman allt till en jämn smet. Undvik att blanda mer än nödvändigt då kakan kan bli kompakt.

5

Häll smeten i formen och jämna till på ytan.

6

Grädda kakan i ca 50 minuter. Tiden kan variera något mellan olika ugnar, känn med sticka att kakan är klar.

7

När kakan kallnat så dekorera ett spindelnätmönster med hjälp av dekorationsglasyr eller kristyr.

Dr. Oetker produkter som används

För mer info om produkten