Flag

Halloweenkaka

cirka 12 bitar
Mellan
80 minuter
Recept på en härligt kryddig och saftig mjuk kaka som gör sig fint till en kopp te på höstkanten.
Ingredienser
Tillagning
Picture -
Picture -
BETYGSÄTT DETTA RECEPT
Vad tyckte du om receptet?

Liknande recept

Liknande recept

Picture - Hero image

Ingredienser

Halloweenkaka
220 gmjukt smör
2 dlsocker
4 stägg
En nypasalt
0,5 stcitroner riv ner ytterskalet
1 tskkanel
0,5 tskmald ingefära
4 dlvetemjöl
2 tskDr. Oetker Bakpulver
100 ghasselnötter malda
80 gmörk choklad
cirka 2 - 2,5 dlrivna morötter
Dekoration
1 stDekorationsglasyr alternativt Dr. Oetker Vit Kristyr

Visa produkter

1

Gör så här

Smörj och bröa en avlång form, 10x30 cm.

2

Sätt ugnen på 175 grader. (Varmluft 150 grader)

3

Vispa smör och socker vitt och luftigt. Tillsätt äggen ett i taget.

4

Blanda salt, citronskal, kryddor, mjöl och bakpulver. Vänd ned detta i smeten tillsammans med hasselnötter, choklad och morötter. Rör samman allt till en jämn smet. Undvik att blanda mer än nödvändigt då kakan kan bli kompakt.

5

Häll smeten i formen och jämna till på ytan.

6

Grädda kakan i ca 50 minuter. Tiden kan variera något mellan olika ugnar, känn med sticka att kakan är klar.

7

När kakan kallnat så dekorera ett spindelnätmönster med hjälp av dekorationsglasyr eller kristyr.