COOKIES på DR. OETKERs webbplats

Den här webbplatsen placerar cookies på din dator för att sidan ska fungera bättre och för att hjälpa oss och våra partners att förstå hur du använder vår webbplats. En härifrån fortsatt användning av webbplatsen (genom att klicka, navigera, scrolla) eller att stänga detta cookiemeddelande tolkas som samtycke till att cookies används.

För mer information om cookies och hur man tar bort dem, var god läs vår integritetspolicy.

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Recept: Halloweentårta

Recept på en läskigt god tårta med spännande fyllning, som enklast görs i en långpanna.

Ca 16 - 20 portioner

Lite träning krävs 70 Minuter

Ingredienser

Ingredienser

För receptet Halloweentårta

Ingredienser: :

375 g pumpa (hokaido eller butternut)
375 g rårörsocker
5 st ägg (M/L)
¾ tsk salt
300 g vetemjöl
2 påsar Dr. Oetker Mandel skalad hackad
1 msk Dr. Oetker Bakpulver
6 g apelsinskal
1 tsk kanel
250 g smör smält

Dekoration: :

1 Förp. Dr. Oetker Sugar Fondant White
ca 1 - 2 msk florsocker
½ - 2 krm Dr. Oetker Hushållsfärg svart , röd och gul
1 st Dr. Oetker Dekorationsglasyr

Förberedelse

Förberedelse

1

Sätt ugnen på 180 grader varmluft. Halvera pumpan, gröpa ur kärnorna med en sked och skär bort skalet. Mixa pumpaköttet i en matberedare och blanda samman med socker och ägg. Tillsätt salt, mjöl, mandlar, bakpulver, apelsinskal, kanel och smält smör. Blanda snabbt ihop till en smet. Fördela smeten i en smord långpanna.

2

Grädda kakan 20-25 minuter. Låt kakan svalna helt i formen på ett galler innan du dekorerar den.

3

Garnering:

Blanda en tjock orange glasyr av florsocker, röd och gul hushållsfärg och använd för att färga ¾ av sockermassan orange. Kavla ut den på ett bakplåtspapper så att det räcker för att täcka kakan. Blanda en tjock svart glasyr till infärgning av resterande sockermassa. Kavla ut den svarta sockermassan på ett bakplåtspapper och stansa eller skär ut åtta runda cirklar till spindlar, 4 med en diameter på ca 4 cm och 4 med en diameter på ca 3 cm. Lägg dem ovanpå varandra som kropp och huvud och måla ögon och mun med vit och röd dekorationsglasyr. Blanda en svart glasyr till pupiller samt spindelväv. Spritsa först spindelväven på kakan innan du placerar dit spindlarna och målar ben