Halloweentårta med orange glasyr och maränger

Recept på en snyggt Halloweendekorerad chokladtårta med svarta maränger och orange drip glasyr

8 - 10 bitar

Lite träning krävs 50 Minuter

Ingredienser

Ingredienser

För receptet Halloweentårta med orange glasyr och maränger

Chokladtårta:

150 g vetemjöl
50 g socker
50 g kakao
1 tsk Dr. Oetker Bikarbonat
1 tsk Dr. Oetker Bakpulver
2 tsk Dr. Oetker Vaniljsocker
En nypa salt
1 st ägg
1,25 dl snabbkaffe , färdigbryggt
1,25 dl mjölk
0,5 dl matolja , gärna rapsolja

Maränger:

3 st äggvitor
1 dl socker
1 krm ättiksprit
1 dl florsocker
2 - 3 droppar Dr. Oetker Hushållsfärg svart

Orange glasyr:

200 g florsocker
2 - 2,5 msk vatten
1 tsk Dr. Oetker gelfärger gul
1 tsk Dr. Oetker gelfärger röd

Chokladmousse:

1 Förp. Dr. Oetker Tårtmousse choklad
2,5 dl mjölk

preparation

Förberedelse

Förberdelser

Sätt ugnen på på 175 °C över- och undervärme. 

1

Chokladtårta

Blanda alla torra ingredienserna i en skål. Blanda ned de blöta ingredienserna och rör samman till en slät smet.


Häll smeten i en smord springform (ø 20 cm), där botten är bakpapperklädd. Grädda tårtan i nedre delen av ugnen ca 45 minuter. Känn efter med provsticka om tårtan är färdiggräddad.  Stickan ska vara helt torr. Låt tårtan svalna helt i formen. 

2

Maränger

Sätt ugnen på 100  °C varmluft.
Använd en ren och torr bunke, gärna i rostfritt stål.
Vispa äggvitorna tillsammans med ättikssprit och hälften av strösockret. Vispa ca 2 minuter på medelhastighet.
Tillsätt sedan resten av sockret och öka hastigheten. Vispa ytterligare 4 minuter eller tills äggsmeten är hård, du ska kunna vända på bunken.
Blanda sist i florsocker och några droppar svart hushållsfärg.
Spritsa marängtoppar på en pappersklädd plåt och grädda marängerna i ca 60 minuter. Stäng av ugnen.  Låt marängerna sedan stå kvar på eftervärmen ytterligare 30 minuter.

3

Orange glasyr

Blanda florsocker, vatten och färg  i en skål. Blanda tills smeten är blank.  Justera eventuellt med mer vatten och/eller florsocker tills du får önskad konsistens. Den ska vara lagom tjock.

4

Fyllning och montering

Blanda tåtrmoussepulvret med  2,5 dl kall mjölk. Använd en elvisp och vispa först med låg hastighet i 1 minut. Öka sedan hastigheten och vispa ytterligare 4 minuter.


Lossa den avkylda tårtan ur springformen. Om den har en rund topp kan du jämna till den genom att skära av lite av toppen så kakan blir platt.  Dela kakan i två bottnar med hjälp av en brödkniv.  

Lägg den översta botten på ett tårtfat. Bred tårtmoussen över botten. Lägg sedan på den andra bottnen, vän den så att den blanka sidan är uppåt. 

Fördela glasyren över tårtan och låt lite av glasyren rinna ned över kanterna.

Dekorera med maränger.

Samtycke till spårning

Vi skulle bli glada om du gav ditt samtycke till att vi och våra partners använder cookies och liknande teknologier för att förstå hur du använder vår webbplats. Detta låter oss bättre förstå ditt användarbeteende och anpassa webbplatsen efter dina behov. Dessutom skulle vi och våra partners vilja använda datan till personliga erbjudanden på deras plattformar. Om du medger till detta, vänligen klicka på ”Samtycker”. Ditt samtycke omfattar också uttryckligen en möjlig dataöverföring till USA i hänsyn till artikel 49 i GDPR.  Se vår integritetspolicy för mer detaljerad information. Där kan du även läsa mer om dataöverföring till teknikleverantörer och partners i USA. Du kan närsomhelst ändra dig.

Nödvändiga funktioner

Vi behöver dessa cookies och liknande teknologier för att möjliggöra den grundläggande funktionaliteten på vår webbplats. Detta innefattar, t.ex. lagring av dessa inställningar. Detta är absolut nödvändigt och kan inte slås av.

Alltid aktiva
Analysering och personalisering

Dessutom, skulle vi vilja lära oss mer om hur du använder vår webbplats för att kunna optimera den utefter dina och andra användares behov. För detta ändamål använder vi cookies och liknande teknologier som kartlägger användarbeteenden och därigenom hjälper oss att skräddarsy din upplevelse.

Vi använder också tekniktjänster som skulle kunna processa din data i USA. I så fall, föreligger en potentiell risk att amerikansk säkerhetstjänst kan få tillgång till din data - storskaligt och utan förvarning, och att du då inte kommer att kunna vidta effektiva rättsliga åtgärder mot det i USA. 

Aktivera

Inaktivera

(Re-)Marketing / datadelning med tredjepart

För att säkerställa att vi kan skräddarsy våra kampanjer efter dina behov, samlar vi uppgifter om hur du kom till vår webbplats och hur du interagerar med våra annonser. Det hjälper oss inte bara att skapa annonser utan också mer relevant innehåll för dig. Våra marknadsföringspartners använder också denna information för sina egna syften, t. ex. för att personalisera ditt konto eller profil på deras plattform.

Vi använder också tekniktjänster som skulle kunna processa din data i USA. I så fall, föreligger en potentiell risk att amerikansk säkerhetstjänst kan få tillgång till din data - storskaligt och utan förvarning, och att du då inte kommer att kunna vidta effektiva rättsliga åtgärder mot det i USA. 

Aktivera

Inaktivera

Din webbläsare stöds inte längre

Den webbläsare som du använder är gammal och fungerar inte med vår webbplats och du kan därför stöta på fel. För att undvika detta ber vi dig att byta till någon av följande webbläsare i stället: