COOKIES på DR. OETKERs webbplats

Den här webbplatsen placerar cookies på din dator för att sidan ska fungera bättre och för att hjälpa oss och våra partners att förstå hur du använder vår webbplats. En härifrån fortsatt användning av webbplatsen (genom att klicka, navigera, scrolla) eller att stänga detta cookiemeddelande tolkas som samtycke till att cookies används.

För mer information om cookies och hur man tar bort dem, var god läs vår integritetspolicy.

Hälsosam chokladkaka

Recept på en gluten- och sockerfri saftig chokladkaka, som smakar underbart tillsammans med färska blåbär eller hallon, som toppas med rostad mandel.

omkring 8 bitar

Lite träning krävs 60 Minuter

Ingredienser

Ingredienser

För receptet Hälsosam chokladkaka

Chokladkaka:

15 st hackade dadlar stora
1 st banan stor
3 st ägg
4 msk kokosolja
3 msk kaffe /espresso
75 g Dr. Oetker Mandel skalad hackad
1 dl kakao
1 tsk Dr. Oetker Bakpulver

Kokosgrädde:

2 dl kokosmjölk (det feta i mjölken)
1 msk kakao (sockerfri)
10 - 15 varv Vaniljtwister
50 g Dr. Oetker Mandel skållad

preparation

Förberedelse

1

Kör dadlarna i en mixer eller med en stavmixer. Tillsätt banan, ägg. kokosolja och kaffe, och mixa till en slät smet.

2

Mixa 75 g mandlar, kakao och bakpulver tillsammans. Sedan blandas det ner i smeten. Häll smeten i bakform (18-20 cm). Baka 30 minuter i 180 grader mitten av ugnen.

3

Kokosgrädde

Vispa kokosmjölk, kakao och vanilj. Rosta skållade mandlar i en torr stekpanna tills de får lite färg. (ev. hacka dem innan ifall du vill ha mindre bitar). Servera kakan med kokoscreme och rostad mandel. Tips: Servera gärna med färska bär som blåbär och/eller hallon.

Dr. Oetker produkter som används

För mer info om produkten