COOKIES på DR. OETKERs webbplats

Den här webbplatsen placerar cookies på din dator för att sidan ska fungera bättre och för att hjälpa oss och våra partners att förstå hur du använder vår webbplats. En härifrån fortsatt användning av webbplatsen (genom att klicka, navigera, scrolla) eller att stänga detta cookiemeddelande tolkas som samtycke till att cookies används.

För mer information om cookies och hur man tar bort dem, var god läs vår integritetspolicy.

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Hasselnötssemlor

Ingredienser

Ingredienser

För receptet Hasselnötssemlor

Smet:

150 g smör
5 dl mjölk
2 påse Dr. Oetker Torrjäst (14g) (14g)
1 ½ dl socker
1 tsk Dr. Oetker Hjorthornssalt
1 tsk salt
1 st ägg
ca 14 dl vetemjöl

Pensling:

1 st ägg uppvispat uppvispat

Fyllning:

200 g hasselnötter
2 dl florsocker
ca 1 dl mjölk (plus inkråm) (plus inkråm)

Garnering:

3 dl vispgrädde
kruka delete- florsocker

Förberedelse

Förberedelse

1

Gör så här

Smält smör och häll i mjölken. Låt bli 37 grader. Häll jästen i en degbunke. Häll över degvätskan och rör om. Tillsätt salt, socker, hjorthornssalt och ägg. Tillsätt det mesta av mjölet och arbeta degen blank och smidig. Låt jäsa övertäckt med bakduk ca 30 min.

2

Ta upp degen på bakbordet och knåda ordentligt. Baka ut till runda bullar. Lägg dem på plåtar täckta med bakplåtspapper. Låt jäsa ca 40 minuter. Sätt ugnen på 250 grader. Grädda i mitten av ugnen i 8-10 minuter. Låt bullarna svalna.

3

Skär lock av bullarna och gröp ur lite inkråm.

4

Fyllning: Rosta hasselnötterna i 200 graders ugnsvärme i ca 5 minuter. Plocka av skalen som då lossnar. Mixa eller mal nötterna. Blanda med florsocker, mjölk och inkråm till en rätt lös smet.

5

Fyll bullarna med fyllningen och bred eller spritsa på vispad grädde. Pudra florsocker över bullarna innan servering.