COOKIES på DR. OETKERs webbplats

Den här webbplatsen placerar cookies på din dator för att sidan ska fungera bättre och för att hjälpa oss och våra partners att förstå hur du använder vår webbplats. En härifrån fortsatt användning av webbplatsen (genom att klicka, navigera, scrolla) eller att stänga detta cookiemeddelande tolkas som samtycke till att cookies används.

För mer information om cookies och hur man tar bort dem, var god läs vår integritetspolicy.

Hasselnöt & apelsinbröd

Recept på ett lättbakat nyttigt bröd som får sin goda smak från hasselnötter och apelsin.

2 Bröd

Lyckas lätt 145 Minuter

Ingredienser

Ingredienser

För receptet Hasselnöt & apelsinbröd

Ingredienser:

5 dl vatten
9,25 dl vetemjöl
5,5 dl grovt rågmjöl
2 påsar Dr. Oetker Torrjäst (14g)
2 msk rapsolja
50 g Dr. Oetker Hasselnötter hackade (1 påse)
100 g Dr. Oetker Apelsinskal (1 förpackning)
En nypa salt (ca 30 gr)

preparation

Förberedelse

1

Gör så här

Sätt ugnen på 200 grader. Värm vatten och olja till 42 grader. Häll i en bunke. Tillsätt alla torra ingredienser och blanda. Knåda till en jämn och smidig deg, 15 min för hand, assistent 10 min. Låt jäsa 45-60 minuter.

2

Forma bröden direkt, på lätt mjölat bord. Lägg dem i form eller på plåt och snitta ett mönster, ej för djupt. Låt jäsa i 30-45 min.

3

Grädda i 30-40 min på 200 grader i nedre delen av ugnen. Låt svalna på galler.

Dr. Oetker produkter som används

För mer info om produkten