COOKIES på DR. OETKERs webbplats

Den här webbplatsen placerar cookies på din dator för att sidan ska fungera bättre och för att hjälpa oss och våra partners att förstå hur du använder vår webbplats. En härifrån fortsatt användning av webbplatsen (genom att klicka, navigera, scrolla) eller att stänga detta cookiemeddelande tolkas som samtycke till att cookies används.

För mer information om cookies och hur man tar bort dem, var god läs vår integritetspolicy.

Hasselnötsmuffins med ingefärscrème

Recept på spännande muffins som får sin speciella smak från toppingen som smaksatts med honung och ingefära. Du måste testa!

omkring 12 styck

Lyckas lätt 60 Minuter

Ingredienser

Ingredienser

För receptet Hasselnötsmuffins med ingefärscrème

Muffinssmet:

1,5 dl socker
1 dl råsocker
2 st ägg
150 g smör
5 dl vetemjöl
2 tsk Dr. Oetker Bakpulver
1,25 dl mjölk
50 g Dr. Oetker Hasselnötter hackade (1 påse)

Topping:

125 g färskost
1 msk flytande honung
1 tsk torkad ingefära
omkring 1 - 3 msk Dekoration jordgubbssmak

preparation

Förberedelse

1

Gör så här

Rör socker och smör vitt. Tillsätt äggen ett och ett. Blanda mjöl och bakpulver och vänd ner i smöret tillsammans med mjölken.

2

Tillsätt nötterna och fyll muffinsformar 2/3 ( Helst "amerikanska" formar som är lite stabilare.) Baka i nedre delen av ugnen på 160 grader i ca 25 minuter för stora och 20 minuter för små. (Receptet är beräknat för 12 stora)

3

Rör ihop färskost, honung och ingefära och fördela på muffinsen. Dekorera med jordgubbskulor.

Dr. Oetker produkter som används

För mer info om produkten