COOKIES på DR. OETKERs webbplats

Den här webbplatsen placerar cookies på din dator för att sidan ska fungera bättre och för att hjälpa oss och våra partners att förstå hur du använder vår webbplats. En härifrån fortsatt användning av webbplatsen (genom att klicka, navigera, scrolla) eller att stänga detta cookiemeddelande tolkas som samtycke till att cookies används.

För mer information om cookies och hur man tar bort dem, var god läs vår integritetspolicy.

COOKIES på DR. OETKERs webbplats

Den här webbplatsen placerar cookies på din dator för att sidan ska fungera bättre och för att hjälpa oss och våra partners att förstå hur du använder vår webbplats. En härifrån fortsatt användning av webbplatsen (genom att klicka, navigera, scrolla) eller att stänga detta cookiemeddelande tolkas som samtycke till att cookies används.

För mer information om cookies och hur man tar bort dem, var god läs vår integritetspolicy.

Hasselnötssemlor

Recept på saftig semla, där du gör din egen fyllning av rostade hasselnötter, florsocker och mjölk. Underbart goda!

15 - 20 styck

Lite träning krävs 100 Minuter

Ingredienser

Ingredienser

För receptet Hasselnötssemlor

Smet:

150 g smör
5 dl mjölk
2 påsar Dr. Oetker Torrjäst (14g)
1,5 dl socker
1 tsk Dr. Oetker Hjorthornssalt
1 tsk salt
1 st ägg
omkring 14 dl vetemjöl

Pensling:

1 st ägg uppvispat

Fyllning:

200 g hasselnötter
2 dl florsocker
omkring 1 dl mjölk (plus inkråm)

Garnering:

3 dl vispgrädde
kruka delete- florsocker

preparation

Förberedelse

1

Gör så här

Smält smör och häll i mjölken. Låt bli 37 grader. Häll jästen i en degbunke. Häll över degvätskan och rör om. Tillsätt salt, socker, hjorthornssalt och ägg. Tillsätt det mesta av mjölet och arbeta degen blank och smidig. Låt jäsa övertäckt med bakduk ca 30 min.

2

Ta upp degen på bakbordet och knåda ordentligt. Baka ut till runda bullar. Lägg dem på plåtar täckta med bakplåtspapper. Låt jäsa ca 40 minuter. Sätt ugnen på 250 grader. Grädda i mitten av ugnen i 8-10 minuter. Låt bullarna svalna.

3

Skär lock av bullarna och gröp ur lite inkråm.

4

Fyllning: Rosta hasselnötterna i 200 graders ugnsvärme i ca 5 minuter. Plocka av skalen som då lossnar. Mixa eller mal nötterna. Blanda med florsocker, mjölk och inkråm till en rätt lös smet.

5

Fyll bullarna med fyllningen och bred eller spritsa på vispad grädde. Pudra florsocker över bullarna innan servering.