Hasselnötssemlor

Recept på saftig semla, där du gör din egen fyllning av rostade hasselnötter, florsocker och mjölk. Underbart goda!

15 - 20 styck

Lite träning krävs 100 Minuter

Ingredienser

Ingredienser

För receptet Hasselnötssemlor

Smet:

150 g smör
5 dl mjölk
2 påsar Dr. Oetker Torrjäst (14g)
1,5 dl socker
1 tsk Dr. Oetker Hjorthornssalt
1 tsk salt
1 st ägg
omkring 14 dl vetemjöl

Pensling:

1 st ägg uppvispat

Fyllning:

200 g hasselnötter
2 dl florsocker
omkring 1 dl mjölk (plus inkråm)

Garnering:

3 dl vispgrädde
kruka delete- florsocker

preparation

Förberedelse

1

Gör så här

Smält smör och häll i mjölken. Låt bli 37 grader. Häll jästen i en degbunke. Häll över degvätskan och rör om. Tillsätt salt, socker, hjorthornssalt och ägg. Tillsätt det mesta av mjölet och arbeta degen blank och smidig. Låt jäsa övertäckt med bakduk ca 30 min.

2

Ta upp degen på bakbordet och knåda ordentligt. Baka ut till runda bullar. Lägg dem på plåtar täckta med bakplåtspapper. Låt jäsa ca 40 minuter. Sätt ugnen på 250 grader. Grädda i mitten av ugnen i 8-10 minuter. Låt bullarna svalna.

3

Skär lock av bullarna och gröp ur lite inkråm.

4

Fyllning: Rosta hasselnötterna i 200 graders ugnsvärme i ca 5 minuter. Plocka av skalen som då lossnar. Mixa eller mal nötterna. Blanda med florsocker, mjölk och inkråm till en rätt lös smet.

5

Fyll bullarna med fyllningen och bred eller spritsa på vispad grädde. Pudra florsocker över bullarna innan servering.

Samtycke till spårning

Vi skulle bli glada om du gav ditt samtycke till att vi och våra partners använder cookies och liknande teknologier för att förstå hur du använder vår webbplats. Detta låter oss bättre förstå ditt användarbeteende och anpassa webbplatsen efter dina behov. Dessutom skulle vi och våra partners vilja använda datan till personliga erbjudanden på deras plattformar. Om du medger till detta, vänligen klicka på “Samtycker”. För mer detaljer, se vår integritetspolicy. Du kan närsomhelst ändra dig.

Nödvändiga funktioner

Vi behöver dessa cookies och liknande teknologier för att möjliggöra den grundläggande funktionaliteten på vår webbplats. Detta innefattar, t.ex. lagring av dessa inställningar. Detta är absolut nödvändigt och kan inte slås av.

Alltid aktiva
Analysering och personalisering

Dessutom, skulle vi vilja lära oss mer om hur du använder vår webbplats för att kunna optimera den utefter dina och andra användares behov. För detta ändamål använder vi cookies och liknande teknologier som kartlägger användarbeteenden och därigenom hjälper oss att skräddarsy din upplevelse.

Aktivera

Inaktivera

(Re-)Marketing / datadelning med tredjepart

För att säkerställa att vi kan skräddarsy våra kampanjer efter dina behov, samlar vi uppgifter om hur du kom till vår webbplats och hur du interagerar med våra annonser. Det hjälper oss inte bara att skapa annonser utan också mer relevant innehåll för dig. Våra marknadsföringspartners använder också denna information för sina egna syften, t. ex. för att personalisera ditt konto eller profil på deras plattform.

Aktivera

Inaktivera

Din webbläsare stöds inte längre

Den webbläsare som du använder är gammal och fungerar inte med vår webbplats och du kan därför stöta på fel. För att undvika detta ber vi dig att byta till någon av följande webbläsare i stället: