COOKIES på DR. OETKERs webbplats

Den här webbplatsen placerar cookies på din dator för att sidan ska fungera bättre och för att hjälpa oss och våra partners att förstå hur du använder vår webbplats. En härifrån fortsatt användning av webbplatsen (genom att klicka, navigera, scrolla) eller att stänga detta cookiemeddelande tolkas som samtycke till att cookies används.

För mer information om cookies och hur man tar bort dem, var god läs vår integritetspolicy.

Havre Crunchies

Recept på en underbart god småkaka, som kan varieras med både topping och innehåll. Bred förslagsvis ett tunt lager apelsinmarmelad på så blir de ännu smaskigare.

omkring 15 - 20 styck

Lite träning krävs 40 Minuter

Ingredienser

Ingredienser

För receptet Havre Crunchies

Ingredienser:

4 dl havregryn
2 dl kokosflingor
2 dl vetemjöl
2 dl socker
2 tsk Dr. Oetker Vaniljsocker
50 g Dr. Oetker Apelsinskal
200 g smält smör
1 msk sirap (helst ljus)
1 tsk Dr. Oetker Bikarbonat

preparation

Förberedelse

1

Gör så här

Sätt ugnen på 175 grader. Blanda havregryn, kokosflingor, vetemjöl, socker, vaniljsocker och apelsinskal i en bunke. Smält smöret och rör i sirap och bikarbonat. Häll smörblandningen över den torra blandningen och rör om.

2

Klä en rektangulär form (30 x 40 cm) med bakplåtspapper, häll i smeten och platta ut. Grädda i ugnen i 10-15 min. tills kakan har fått en gyllene färg. Skär i bitar innan kakan har kallnat.

TIPS: Bred gärna på ett tunt lager av apelsinmarmelad, så blir dessa sydafrikanska kakor ännu mumsigare. Det går också bra att byta ut hackat apelsinskal mot korinter eller hackad choklad..