Flag

Havre Crunchies

cirka 15 - 20 styck
Mellan
40 minuter
Recept på en underbart god småkaka, som kan varieras med både topping och innehåll. Bred förslagsvis ett tunt lager apelsinmarmelad på så blir de ännu smaskigare.
Ingredienser
Tillagning
Picture -
Picture -
BETYGSÄTT DETTA RECEPT
Vad tyckte du om receptet?

Liknande recept

Liknande recept

Picture - Hero image

Ingredienser

Ingredienser
4 dlhavregryn
2 dlkokosflingor
2 dlvetemjöl
2 dlsocker
2 tskDr. Oetker Vaniljsocker
50 gDr. Oetker Apelsinskal
200 gsmält smör
1 msksirap (helst ljus)
1 tskDr. Oetker Bikarbonat

Visa produkter

Picture - Dr. Oetker Apelsinskal
1

Gör så här

Sätt ugnen på 175 grader. Blanda havregryn, kokosflingor, vetemjöl, socker, vaniljsocker och apelsinskal i en bunke. Smält smöret och rör i sirap och bikarbonat. Häll smörblandningen över den torra blandningen och rör om.

2

Klä en rektangulär form (30 x 40 cm) med bakplåtspapper, häll i smeten och platta ut. Grädda i ugnen i 10-15 min. tills kakan har fått en gyllene färg. Skär i bitar innan kakan har kallnat.


TIPS: Bred gärna på ett tunt lager av apelsinmarmelad, så blir dessa sydafrikanska kakor ännu mumsigare. Det går också bra att byta ut hackat apelsinskal mot korinter eller hackad choklad..