COOKIES på DR. OETKERs webbplats

Den här webbplatsen placerar cookies på din dator för att sidan ska fungera bättre och för att hjälpa oss och våra partners att förstå hur du använder vår webbplats. En härifrån fortsatt användning av webbplatsen (genom att klicka, navigera, scrolla) eller att stänga detta cookiemeddelande tolkas som samtycke till att cookies används.

För mer information om cookies och hur man tar bort dem, var god läs vår integritetspolicy.

Himmelsk adventskaka

Recept på mjuk saftig kaka som passer perfekt i jultider med sin smak av rom och blandad frukt.

1 styck

Lite träning krävs 60 Minuter

Ingredienser

Ingredienser

För receptet Himmelsk adventskaka

Kaksmet:

3,5 dl vetemjöl
2 tsk Dr. Oetker Bakpulver
2 dl socker
3 st ägg
1,5 dl rapsolja
omkring 1 tsk Dr. Oetker Romarom

Topping:

1,5 dl vispgrädde
1,5 dl socker
100 g Dr. Oetker Fruktblandning
100 g Mandelspån

preparation

Förberedelse

1

Gör så här

Blanda alla torra ingredienser till smeten. Rör i ägg, olja och romessens och blanda väl.

2

Bred ut smeten i en liten långpanna (30 x 40 cm). Grädda i 180 grader i 15 minuter. Koka under tiden upp grädde och socker till toppingen. Rör i fruktblandning och flagad mandel.

3

Ta ut den halvgräddade kakan och bred blandningen över. Sätt tillbaks i ugnen och grädda ca 20 minuter till.

4

Skär den avsvalnade kakan i fyrkanter och förvara i tättslutande burk. Kakan går utmärkt att frysa.

Dr. Oetker produkter som används

För mer info om produkten