Flag

Himmelsk chokladkaka

cirka 12 bitar
Mellan
100 minuter
Recept på underbar chokladkaka som fått ett härligt täcke utav chokladglasyr. Smälter I munnen!
Ingredienser
Tillagning
Picture -
Picture -
BETYGSÄTT DETTA RECEPT
Vad tyckte du om receptet?

Liknande recept

Liknande recept

Picture - Hero image

Ingredienser

Kaksmet
150 gmörk chokad
4 stäggvitor
En nypasalt
150 gsmör
1,5 dlsocker
2 tskDr. Oetker Vaniljsocker
2 stägg
4 stäggulor
2,5 dlvetemjöl
1 tskDr. Oetker Bakpulver
1 mskkakao
Fyllning
6 mskrödvinbärsgelé
Glasyr
150 gmörk chokad
1 tskmatolja (eller annan olja utan smak)

Visa produkter

1

Himmelsk chokladkaka

Dela chokladen i småbitar och smält den över vattenbad. Vispa äggvitor och salt till ett styvt skum med hjälp av en elvisp. Var noga så ingen äggula finns kvar i vitorna. Vispa smör, socker och vaniljsocker vitt och poröst med hjälp av elvispen.

2

Blanda ned den smälta chokladen och blanda väl. Tillsätt ägg och äggulor, ett i taget och rör ca 30 sek mellan varje. Blanda mjöl, bakpulver och kakao och vänd ner det i smeten. Vänd till sist ned äggviteskummet, lite i taget.

3

Häll degen i en bakplåtspappersklädd springform (Ø 26 cm). Grädda kakan i nedre delen av ugnen i 45 minutter vid 180° C (varmluft 160° C). Känn med sticka att kakan är klar. Låt stå 10 minuter innan kakan lossas ur formen.

4

Låt kakan kallna helt innan den delas i två delar med en vass kniv. Bred hälften av vinbärsgelén på ena delen och lägg den på ett serveringsfat. Lägg på nästa del och tryck ihop halvorna. Bred resten av vinbärsgelén över kakan, bred även gelé på kanterna.


Glasyr: Bryt chokladen i små bitar och smält den över vattenbad. Rör ned oljan i den smälta chokladen och häll ut chokladen över kakan. Använd en slickepott till att breda ut glasyren jämnt. Låt glasyren stelna något innan kakan är färdig att serveras.