COOKIES på DR. OETKERs webbplats

Den här webbplatsen placerar cookies på din dator för att sidan ska fungera bättre och för att hjälpa oss och våra partners att förstå hur du använder vår webbplats. En härifrån fortsatt användning av webbplatsen (genom att klicka, navigera, scrolla) eller att stänga detta cookiemeddelande tolkas som samtycke till att cookies används.

För mer information om cookies och hur man tar bort dem, var god läs vår integritetspolicy.

Himmelsk chokladkaka

Recept på underbar chokladkaka som fått ett härligt täcke utav chokladglasyr. Smälter I munnen!

omkring 12 bitar

Lite träning krävs 100 Minuter

Ingredienser

Ingredienser

För receptet Himmelsk chokladkaka

Kaksmet:

150 g mörk chokad
4 st äggvitor
En nypa salt
150 g smör
1,5 dl socker
2 tsk Dr. Oetker Vaniljsocker
2 st ägg
4 st äggulor
2,5 dl vetemjöl
1 tsk Dr. Oetker Bakpulver
1 msk kakao

Fyllning:

6 msk rödvinbärsgelé

Glasyr:

150 g mörk chokad
1 tsk matolja (eller annan olja utan smak)

preparation

Förberedelse

1

Himmelsk chokladkaka

Dela chokladen i småbitar och smält den över vattenbad. Vispa äggvitor och salt till ett styvt skum med hjälp av en elvisp. Var noga så ingen äggula finns kvar i vitorna. Vispa smör, socker och vaniljsocker vitt och poröst med hjälp av elvispen.

2

Blanda ned den smälta chokladen och blanda väl. Tillsätt ägg och äggulor, ett i taget och rör ca 30 sek mellan varje. Blanda mjöl, bakpulver och kakao och vänd ner det i smeten. Vänd till sist ned äggviteskummet, lite i taget.

3

Häll degen i en bakplåtspappersklädd springform (Ø 26 cm). Grädda kakan i nedre delen av ugnen i 45 minutter vid 180° C (varmluft 160° C). Känn med sticka att kakan är klar. Låt stå 10 minuter innan kakan lossas ur formen.

4

Låt kakan kallna helt innan den delas i två delar med en vass kniv. Bred hälften av vinbärsgelén på ena delen och lägg den på ett serveringsfat. Lägg på nästa del och tryck ihop halvorna. Bred resten av vinbärsgelén över kakan, bred även gelé på kanterna.

Glasyr: Bryt chokladen i små bitar och smält den över vattenbad. Rör ned oljan i den smälta chokladen och häll ut chokladen över kakan. Använd en slickepott till att breda ut glasyren jämnt. Låt glasyren stelna något innan kakan är färdig att serveras.