COOKIES på DR. OETKERs webbplats

Den här webbplatsen placerar cookies på din dator för att sidan ska fungera bättre och för att hjälpa oss och våra partners att förstå hur du använder vår webbplats. En härifrån fortsatt användning av webbplatsen (genom att klicka, navigera, scrolla) eller att stänga detta cookiemeddelande tolkas som samtycke till att cookies används.

För mer information om cookies och hur man tar bort dem, var god läs vår integritetspolicy.

Hjärtekaka

Recept på hjärtlig tårta som passar lika bra till Alla hjärtans dag som till present till någon du tycker väldigt mycket om!

omkring 8 portioner

Lite träning krävs 60 Minuter

Ingredienser

Ingredienser

För receptet Hjärtekaka

Kakbotten:

4 dl vetemjöl
1 dl florsocker
1 tsk Dr. Oetker Vaniljsocker
150 g smör
1 st ägg

Fyllning:

1 påse Dr. Oetker Tårtmousse Jordgubbssmak
2,5 dl mjölk kall

Dekoration:

Efter behov Dr. Oetker Silver Pearls chocolate
omkring 2 - 4 msk Princess Lillifee 4-mix
omkring 1 - 2 dl färska jordgubbar och hallon

preparation

Förberedelse

1

Kakbotten

Blanda vetemjöl, socker och vaniljssocker i en skål. Skär smöret i tärningar och blanda med fingertopparna till en smulig massa. Tillsätt ägget och blanda tills du har en smidig deg. Lägg degen i en plastpåse och lägg i kylen i ca 30 minuter. Värm ugnen till 200 ° C.

2

Rita ett hjärta på en bit kartong, ca 30 cm brett och klipp ut det. Kavla ut degen så tunn som möjligt. Använd mallen och skär ut tre hjärtan. Grädda i ca 10 minuter eller tills bottnarna får en vacker, gyllene färg.

3

Fyllning

Häll mjölken i en skål. Vispa ned jordgubbsmousse och vispa i fyra minuter med elvisp till en tjock och fluffig mousse.

4

Häll moussen i en spritspåse med slät tyll. Lägg en botten på ett tårtfat. Spritsa på mousse och lägg på nästa botten. Upprepa två gånger. Ställ kakan i kylskåpet några timmar eller över natten för att mjuka upp kakbottnarna. Dekorera med strössel och färska bär efter tycke och smak.

Dr. Oetker produkter som används

För mer info om produkten