COOKIES på DR. OETKERs webbplats

Den här webbplatsen placerar cookies på din dator för att sidan ska fungera bättre och för att hjälpa oss och våra partners att förstå hur du använder vår webbplats. En härifrån fortsatt användning av webbplatsen (genom att klicka, navigera, scrolla) eller att stänga detta cookiemeddelande tolkas som samtycke till att cookies används.

För mer information om cookies och hur man tar bort dem, var god läs vår integritetspolicy.

Hjärtlig chokladtårta

Gott recept på en vacker chokladtårta som du med fördel kan experimentera med, varför inte testa olika storlekar på spritsen eller göra halva smeten med vit choklad.

omkring 10 - 12 portioner

Lite träning krävs 120 Minuter

Ingredienser

Ingredienser

För receptet Hjärtlig chokladtårta

Tårtbotten:

3,5 dl vetemjöl
4 dl strösocker
1,5 dl kakao
1 tsk Dr. Oetker Bikarbonat
1 msk Dr. Oetker Vaniljsocker
1 krm salt
2 st ägg
2 dl filmjölk
75 g smör
1,5 dl kaffe hett

Fyllning och topping:

500 g mörk chokad (70%)
300 g mjukt smör osaltat
0,75 dl kakao
1,5 dl florsocker
En nypa salt
2 msk Dr. Oetker Vaniljsocker
0,75 dl vispgrädde

Dekoration:

Efter behov Chokladhjärtan
omkring 4 - 6 msk Choco dekor 4-mix (efter behov)

preparation

Förberedelse

1

Sätt ugnen på 175 grader. Smöra och bröa 3 st 15 cm springformar med lite vetemjöl. Smält smöret. Rör ihop mjöl, socker, kakao, bikarbonat, vaniljsocker och salt i en stor skål. Tilsätt ägg, filmjölk och smält smör, rör tills smeten är jämn. Rör till sist i det heta kaffet. Häll smeten i springformarna (lika mycket i varje) och grädda i mitten av ugnen 25-30 minuter. Låt bottnarna svalna 10 minuter innan de placeras på galler för att svalna helt.

2

Fyllning och topping

Smält chokladen över ett vattenbad. Låt svalna. Rör ihop smör, kakao, florsocker, vaniljsocker och salt. Tillsätt grädde och choklad och vispa tills den blir ljus och fluffig.

3

Montera tårtan

Bred ut fyllning på varje botten och montera bottnarna på varandra. Bred sedan fyllning över hela tårtan, spara dock lite till toppingen. Ställ tårtan i kylen i ca 20 minuter så fyllningen stelnar. Resterande topping fyller du i en spritspåse med stjärntyll. Spritsa ut "snurror" och dekorera med Chokladhjärtan och Choco dekor. Servera rumstempererad och om tårtan förvaras i kylskåp bör den tas fram 1-2 timmar innan servering eftersom toppingen stelnar och blir hård när den är kall.

Dr. Oetker produkter som används

För mer info om produkten