COOKIES på DR. OETKERs webbplats

Den här webbplatsen placerar cookies på din dator för att sidan ska fungera bättre och för att hjälpa oss och våra partners att förstå hur du använder vår webbplats. En härifrån fortsatt användning av webbplatsen (genom att klicka, navigera, scrolla) eller att stänga detta cookiemeddelande tolkas som samtycke till att cookies används.

För mer information om cookies och hur man tar bort dem, var god läs vår integritetspolicy.

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Höstig chokladtårta

Recept på underbar tårta med smak av choklad. Tårtbottnarna varvas med chokladfyllning och apelsinfrosting, och dekoreras med ännu mer choklad. Vem kan motstå denna?

omkring 12 portioner

Avancerat 120 Minuter

Ingredienser

Ingredienser

För receptet Höstig chokladtårta

Tårtbotten:

100 g smör
4 dl vetemjöl
1 ½ dl kakao
2 tsk Dr. Oetker Bakpulver
1 tsk Dr. Oetker Bikarbonat
4 dl strösocker
2 st ägg
2 dl mjölk
1 dl apelsinjuice

Fyllning:

1 påse Dr. Oetker Tårtmousse Chokladsmak
2 dl mjölk kall kall

Apelsinfrosting:

3 st äggvitor
1 ½ dl strösocker
175 g smör rumsvarmt rumsvarmt
Efter behov apelsinskal
1 Förp. Dr. Oetker gelfärger röd och gul och gul

Chokladtopping:

100 g mörk chokad
50 g smör

Dekorering:

1 Förp. Dr. Oetker Sugar Fondant White
1 st Chokladlöv 1 förpackning 1 förpackning
1 Förp. Dr. Oetker gelfärger gul och röd och röd

Förberedelse

Förberedelse

1

Sätt ugnen på 175 grader. Smöra och bröa 4 st 15 cm springformar (eller grädda bottnarna i omgångar, var noga med att smöra och bröa mellan varje gräddning). Smält smöret och låt det svalna. Sikta ner vetemjöl, kakao, bakpulver, och bikarbonat i en skål och tillsätt sedan alla ingredienser till tårtbottnarna. Vispa försiktigt ihop smeten så den blir jämn. Dela smeten i 4 st lika delar och häll i formar. Grädda bottnarna ca 30 minuter. Prova med provsticka så att de är genomgräddade. Ta ut bottnarna och låt svalna ca 10 minuter i springformen innan de vänds ut på galler och får svalna helt.

2

Vispa tårtmoussen med den kalla mjölken tills den blir tjock och fluffig. Sätt ihop tårtan genom att ta ett lager med chokladmousse mellan varje botten. Häll äggvitorna och strösockret i en skål som står över en kastrull med sjudanade vatten. Vispa äggvitorna tills sockerkristallerna smält, och ta då bort skålen från kastrullen. Fortsätt vispa med en elvisp tills blandningen är vit, fluffig och sval (ca 10 min). Tillsätt smöret lite i taget under vispning. Riv ner apelsinskalet och lite gul och röd färg. Vispa ihop till en härligt orange färg.

3

Bred ut ett tunt lager apelsinfrosting över den monterade tårtan och ställ i kylen en stund tills lagret stelnat något. Bred sedan ut resterande frosting över tårtan, och ställ i kylen igen. Hacka chokladen till toppingen och skär smöret i mindre bitar. Lägg i en kastrull och smält dem sakta. Låt toppingen svalna något så den inte är varm, lite tjockare och fortfarande rinnande. Ta ut tårtan ur kylskåpet och häll toppingen ovanpå tårtan. Dekorera tårtan med Chokladlöv och/eller löv av färgad sockermassa.