COOKIES på DR. OETKERs webbplats

Den här webbplatsen placerar cookies på din dator för att sidan ska fungera bättre och för att hjälpa oss och våra partners att förstå hur du använder vår webbplats. En härifrån fortsatt användning av webbplatsen (genom att klicka, navigera, scrolla) eller att stänga detta cookiemeddelande tolkas som samtycke till att cookies används.

För mer information om cookies och hur man tar bort dem, var god läs vår integritetspolicy.

Honungsknäck

Recept på en underbar knäck utan tillsatt socker, där den goda söta smaken kommer från bla. len honung.

omkring 40 styck

Lite träning krävs 160 Minuter

Ingredienser

Ingredienser

För receptet Honungsknäck

Ingredienser:

1,66 dl vispgrädde
0,66 dl flytande honung
0,66 dl sötströ (eller dyl.)
0,66 dl Mandelsplitter
2 msk mjukt smör
1 krm Vaniljtwister

preparation

Förberedelse

Koka upp grädde, honung, sötströ och vanilj i en kastrull. Sänk värmen och låt koka på relativt svag värme tills massan tjocknar och temperaturen når ca 125 grader. Rör om då och då. Detta tar drygt två timmar. Ta bort kastrullen från plattan, tillsätt smör och mandelsplitter. Fördela i knäckformar. Låt stelna. Förvaras kallt (i kylskåp).