COOKIES på DR. OETKERs webbplats

Den här webbplatsen placerar cookies på din dator för att sidan ska fungera bättre och för att hjälpa oss och våra partners att förstå hur du använder vår webbplats. En härifrån fortsatt användning av webbplatsen (genom att klicka, navigera, scrolla) eller att stänga detta cookiemeddelande tolkas som samtycke till att cookies används.

För mer information om cookies och hur man tar bort dem, var god läs vår integritetspolicy.

Italiensk Cassataglass

Recept på hemgjord glass, som är så mycket godare än den du köper I butik.

omkring 4 - 6 portioner

Lite träning krävs 80 Minuter

Ingredienser

Ingredienser

För receptet Italiensk Cassataglass

Ingredienser:

3 st äggulor
1 dl florsocker
1 msk Dr. Oetker flytande glykos
2,5 dl vispgrädde
1 dl matlagningsyoghurt eller Turkisk yoghurt
0,5 dl Dr. Oetker Kakfyllning
0,5 dl Dr. Oetker Cocktailbär röda eller gröna, finhackade
0,5 dl russin eller korinter, hackade
0,5 dl Dr. Oetker Mandel skalad hackad
0,75 tsk Dr. Oetker Romarom
0,5 dl vatten eller apelsinsaft

preparation

Förberedelse

1

Gör så här

Låt kakfyllning, cocktailbär, korinter och mandel dra i romarom + apelsinsaft ungefär en timme. Vispa gulor, socker och glykos vitt och poröst. Blanda ned smaksättningen och youghurt. Vispa grädden och vänd ner den i krämen. Kör i glassmaskin. Häll massan i form med lock och förvara i frysen.

2

Går även att frysa in utan glassmaskin, rör i så fall om i glassen varje timme under de ca 3 timmar det tar att frysa in glassen.

3

Tips: Romarom + apelsinsaft går bra att byta ut mot 0,5 dl riktig Rom eller Apelsinlikör!

Dr. Oetker produkter som används

För mer info om produkten