COOKIES på DR. OETKERs webbplats

Den här webbplatsen placerar cookies på din dator för att sidan ska fungera bättre och för att hjälpa oss och våra partners att förstå hur du använder vår webbplats. En härifrån fortsatt användning av webbplatsen (genom att klicka, navigera, scrolla) eller att stänga detta cookiemeddelande tolkas som samtycke till att cookies används.

För mer information om cookies och hur man tar bort dem, var god läs vår integritetspolicy.

Jammy Dodgers

Möra småkakor fyllda med sylt... Mums!

omkring 12 styck

Lite träning krävs 40 Minuter

Ingredienser

Ingredienser

För receptet Jammy Dodgers

Kaksmet:

3,5 dl vetemjöl
100 g smör
2 msk florsocker
omkring 2 krm Dr. Oetker Vaniljarom
1 st ägg
6 msk jordgubbssylt

Glasyr:

1,5 dl florsocker
omkring 1 msk vatten
omkring 1 - 3 krm Dr. Oetker Hushållsfärg blå eller annan valfri färg
1 st Dekorationsglasyr

preparation

Förberedelse

1

Gör så här

Nyp ihop mjöl, florsocker och smöret. Tillsätt vaniljarom och ägg och rör samman till en deg. Ta upp degen på mjölat bakbord och knåda den tills den är mjuk och smidig. Rulla ut degen 0,5 cm tjock och ta ut 24 st runda formar, ca 5 cm i diameter. Ta hjälp av pepparkaksmått eller en kopp.

2

Lägg kakorna på bakpappersklädd plåt och grädda i 180 grader i ca 15 minuter. Låt kakorna svalna.

3

Lägg samman kakorna två och två med sylt emellan.

4

Gör glasyr av florsocker, valfri hushållsfärg och lite vatten. Dekorera kakorna med glasyr och låt den stelna. Dekorera till sist med dekorationsglasyr innan servering.

Dr. Oetker produkter som används

För mer info om produkten