COOKIES på DR. OETKERs webbplats

Den här webbplatsen placerar cookies på din dator för att sidan ska fungera bättre och för att hjälpa oss och våra partners att förstå hur du använder vår webbplats. En härifrån fortsatt användning av webbplatsen (genom att klicka, navigera, scrolla) eller att stänga detta cookiemeddelande tolkas som samtycke till att cookies används.

För mer information om cookies och hur man tar bort dem, var god läs vår integritetspolicy.

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Jammy Dodgers

Ingredienser

Ingredienser

För receptet Jammy Dodgers

Kaksmet:

3 ½ dl vetemjöl
100 g smör
2 msk florsocker
ca 2 krm Dr. Oetker Vaniljarom
1 st ägg
6 msk jordgubbssylt

Glasyr:

1 ½ dl florsocker
ca 1 msk vatten
ca 1 - 3 krm Dr. Oetker Hushållsfärg blå eller annan valfri färg
1 st Dr. Oetker Dekorationsglasyr

Förberedelse

Förberedelse

1

Gör så här:

Nyp ihop mjöl, florsocker och smöret. Tillsätt vaniljarom och ägg och rör samman till en deg. Ta upp degen på mjölat bakbord och knåda den tills den är mjuk och smidig. Rulla ut degen 0,5 cm tjock och ta ut 24 st runda formar, ca 5 cm i diameter. Ta hjälp av pepparkaksmått eller en kopp.

2

Lägg kakorna på bakpappersklädd plåt och grädda i 180 grader i ca 15 minuter. Låt kakorna svalna.

3

Lägg samman kakorna två och två med sylt emellan.

4

Gör glasyr av florsocker, valfri hushållsfärg och lite vatten. Dekorera kakorna med glasyr och låt den stelna. Dekorera till sist med dekorationsglasyr innan servering.