COOKIES på DR. OETKERs webbplats

Den här webbplatsen placerar cookies på din dator för att sidan ska fungera bättre och för att hjälpa oss och våra partners att förstå hur du använder vår webbplats. En härifrån fortsatt användning av webbplatsen (genom att klicka, navigera, scrolla) eller att stänga detta cookiemeddelande tolkas som samtycke till att cookies används.

För mer information om cookies och hur man tar bort dem, var god läs vår integritetspolicy.

COOKIES på DR. OETKERs webbplats

Den här webbplatsen placerar cookies på din dator för att sidan ska fungera bättre och för att hjälpa oss och våra partners att förstå hur du använder vår webbplats. En härifrån fortsatt användning av webbplatsen (genom att klicka, navigera, scrolla) eller att stänga detta cookiemeddelande tolkas som samtycke till att cookies används.

För mer information om cookies och hur man tar bort dem, var god läs vår integritetspolicy.

Jordgubbscupcakes

Recept på saftig vaniljmuffins som får en somrig topping av jordgubbsgrädde. Vips har vi en underbar jordgubbscupcake!

omkring 12 styck

Lite träning krävs 60 Minuter

Ingredienser

Ingredienser

För receptet Jordgubbscupcakes

Smet:

125 g mjukt smör
150 g strösocker
1 msk Dr. Oetker Vaniljsocker
3 st ägg
0,5 dl mjölk
225 g vetemjöl
1,5 tsk Dr. Oetker Bakpulver
12 st muffinsformar

Topping:

250 g färska jordgubbar
2,5 dl vispgrädde
omkring 2 - 4 msk florsocker (till avsmakning och pudring)

preparation

Förberedelse

1

Gör så här

Rör smör, socker och vaniljsocker mjukt. Vispa ner äggen ett i taget. Rör ner mjölk och sikta vetemjöl och bakpulver i smeten. Vispa snabbt samman smeten och fördela den i muffinsformarna.

2

Grädda muffinsen ca 20 minuter i 175 grader

3

Låt muffinsen svalna. Skölj bären och skär dem i små bitar. Vispa grädden tjock och vänd ner jordgubbsbitarna. Smaka av med florsocker.

4

Skär av toppen på varje muffins och gör en fördjupning med hjälp av en sked. Fördela jordgubbsgrädden i muffinsarna, lägg på locket och pudra med florsocker.