COOKIES på DR. OETKERs webbplats

Den här webbplatsen placerar cookies på din dator för att sidan ska fungera bättre och för att hjälpa oss och våra partners att förstå hur du använder vår webbplats. En härifrån fortsatt användning av webbplatsen (genom att klicka, navigera, scrolla) eller att stänga detta cookiemeddelande tolkas som samtycke till att cookies används.

För mer information om cookies och hur man tar bort dem, var god läs vår integritetspolicy.

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Jordgubbsgräddtårta

8-10 bitar

Ca 8 - 10 bitar

Lite träning krävs 100 Minuter

Ingredienser

Ingredienser

För receptet Jordgubbsgräddtårta

Tårtbotten:

5 st ägg
2 dl socker
1 ½ dl vetemjöl
½ dl potatismjöl
2 tsk Dr. Oetker Bakpulver

Indränkning:

2 dl mjölk
1 msk Dr. Oetker Vaniljsocker

Fyllning:

1 påse Dr. Oetker Tårtmousse Vaniljsmak
2 ½ dl mjölk
2 dl jordgubbssylt
4 dl vispgrädde
ca 2 tsk Dr. Oetker Vaniljsocker (efter tycke och smak)
1 l färska jordgubbar , eller styckfrysta
Efter behov vinbärsgelé

Förberedelse

Förberedelse

1

Gör så här:

Smörj och bröa en springform (26-28 cm i diameter). Sätt ugnen på 175 grader.

2

Vispa ägg och socker vitt och poröst. Blanda vetemjöl, potatismjöl och bakpulver och vänd ned det i smeten. Rör samman till en slät smet, men vispa inte mer än nödvändigt!

3

Grädda i nedre delen av ugnen i 30-35 minuter. Känn med sticka att kakan är klar. Låt svalna under bakduk. Dela kakan i 3 delar. Blanda 2 dl mjölk och vaniljsocker och dränk in bottnarna med mjölken.

4

Vispa tårtmoussen med 2.5 dl mjölk. Använd elvisp och vispa tills moussen blir tjock och fluffig. Bred hälften av jordgubbssylten och hälften av tårtmoussen på en tårtbotten. Lägg på nästa botten och gör likadant.

5

Täck tårtan med jordgubbar. Värm vinbärsgelén och pensla över bären.

6

Vispa grädden och smaksätt den eventuellt med lite extra vaniljsocker. Spritsa grädde runt tårtan och på kanterna.