COOKIES på DR. OETKERs webbplats

Den här webbplatsen placerar cookies på din dator för att sidan ska fungera bättre och för att hjälpa oss och våra partners att förstå hur du använder vår webbplats. En härifrån fortsatt användning av webbplatsen (genom att klicka, navigera, scrolla) eller att stänga detta cookiemeddelande tolkas som samtycke till att cookies används.

För mer information om cookies och hur man tar bort dem, var god läs vår integritetspolicy.

Jordgubbshjärta med vaniljkräm

1 tårta

omkring 20 - 40 styck

Lite träning krävs 80 Minuter

Ingredienser

Ingredienser

För receptet Jordgubbshjärta med vaniljkräm

Ingredienser:

3,5 dl vetemjöl
2 tsk Dr. Oetker Vaniljsocker
1 st ägg
80 g smör
1 påse Dr. Oetker Vaniljkräm
6 dl mjölk
500 g jordgubbar
1 påse Mandelspån rostade (50 gram)
50 g Tårtgelé (1 påse)
2,5 dl vatten

preparation

Förberedelse

1

Gör så här

Sätt ugnen på 200 grader. Blanda mjöl och vaniljsocker och smula i smöret. Blanda ned ägg och rör ihop till en deg. Låt den vila 30 minuter i kylskåpet.

2

Kavla ut degen och lägg den i en hjärtformad bakform. Pricka degen med hjälp av en gaffel

3

Grädda kakan i 15-20 minuter. Lägg kakan för avkylning på ett galler efter gräddning.

4

Vispa samman vaniljkrämen med mjölk efter anvisningen på förpackningen och bred krämen över kakan. Skär jordgubbarna i skivor och fördela dem i lager över kakan.

5

Koka upp vattnet till tårtgelén. Vispa ihop vatten och tårtgelé. Använd en sked och fördela gelén över kakan med början från mitten. Dekorera kakan med mandelspån.

Dr. Oetker produkter som används

För mer info om produkten