Blanda vetemjöl, socker och vaniljsocker. Smula ner smöret. Tillsätt äggula och knåda samman degen till en rulle. Packa in den i plastfolie och låt ligga minst 30 min i kylskåp. Kavla ut degen på mjölat bakbord och lägg den i en tårtform, 24 cm i diameter
Grädda pajformen i nedre delen av ugnen, 200 grader i ca 20 minuter. Hacka chokladen under tiden och strö ut den på den varma pajbotten. Pensla ut den smälta chokladen i ett tunt lager över botten. Låt svalna.
Vispa samman tårtmosse med mjölk, vispa tills moussen blir tjock och luftig, ca 3 minuter. Bred ut moussen över pajformen och dekorera med skivade jordgubbar. Strö eventuellt lite florsocker över jordgubbarna, beroende på hur söta de är.
Liknande recept
Dessert
Dessert
Dessert
Dessert
Dessert
Dessert
Tillagning:60 minuterMellan cirka 8 - 10 bitar