Flag

Jordgubbspaj med vaniljmousse

cirka 8 - 10 bitar
Mellan
60 minuter
Recept på somrig paj som fylls med choklad, vaniljmousse och färska jordgubbar.
Ingredienser
Tillagning
Picture -
Picture -
BETYGSÄTT DETTA RECEPT
Vad tyckte du om receptet?

Liknande recept

Liknande recept

Picture - Hero image

Ingredienser

Ingredienser
2,5 dlvetemjöl
0,75 dlsocker
1 tskDr. Oetker Vaniljsocker
100 gmjukt smör
1 stäggulor
100 gchoklad , mörk
1 påseDr. Oetker Tårtmousse Vaniljsmak
2,5 dlmjölk
5 dlfärska jordgubbar (250 gram)

Visa produkter

Picture - Dr. Oetker Tårtmousse Vaniljsmak
1

Gör så här

Blanda vetemjöl, socker och vaniljsocker. Smula ner smöret. Tillsätt äggula och knåda samman degen till en rulle. Packa in den i plastfolie och låt ligga minst 30 min i kylskåp. Kavla ut degen på mjölat bakbord och lägg den i en tårtform, 24 cm i diameter

2

Grädda pajformen i nedre delen av ugnen, 200 grader i ca 20 minuter. Hacka chokladen under tiden och strö ut den på den varma pajbotten. Pensla ut den smälta chokladen i ett tunt lager över botten. Låt svalna.

3

Vispa samman tårtmosse med mjölk, vispa tills moussen blir tjock och luftig, ca 3 minuter. Bred ut moussen över pajformen och dekorera med skivade jordgubbar. Strö eventuellt lite florsocker över jordgubbarna, beroende på hur söta de är.