COOKIES på DR. OETKERs webbplats

Den här webbplatsen placerar cookies på din dator för att sidan ska fungera bättre och för att hjälpa oss och våra partners att förstå hur du använder vår webbplats. En härifrån fortsatt användning av webbplatsen (genom att klicka, navigera, scrolla) eller att stänga detta cookiemeddelande tolkas som samtycke till att cookies används.

För mer information om cookies och hur man tar bort dem, var god läs vår integritetspolicy.

Jordgubbstårta

Recept på sommar-tårta med färska jordgubbar och mandel.

omkring 12 - 14 bitar

Lite träning krävs 100 Minuter

Ingredienser

Ingredienser

För receptet Jordgubbstårta

Mandelbotten:

6 st ägg
3,5 dl strösocker
2,5 dl vetemjöl
1 tsk Dr. Oetker Bakpulver
1 påse Dr. Oetker Mandel skalad hackad

Fyllning och garnering:

2 l färska jordgubbar
4 msk florsocker
250 g kesella 10%, (1 burk)
1 påse Dr. Oetker Vaniljarom
3 dl vispgrädde
1 st Pyntgelé röd
omkring 1 - 2 påsar Mandelspån rostade

preparation

Förberedelse

1

Gör så här

Värm ugnen till 175 grader. Smöra och mjöla en kakform. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl, bakpulver och mandel och vänd ner i smeten. Häll smeten i formen och grädda i ca 45 minuter på nedersta falsen. Låt kakan kallna.

2

Mosa hälften av jordgubbarna med hälften av florsockret. Blanda kesella med resterande socker och vaniljarom. Dela kakan i 3 delar.

3

Lägg jordgubbsmos på botten. Lägg på en ny botten och bred på vaniljkesella. Lägg på ovandelen.

4

Vispa grädden och bred över hela tårtan. Dekorera med resterande jordgubbar, pyntgelé och täck sidorna med de rostade mandelspånen.

Dr. Oetker produkter som används

För mer info om produkten