COOKIES på DR. OETKERs webbplats

Den här webbplatsen placerar cookies på din dator för att sidan ska fungera bättre och för att hjälpa oss och våra partners att förstå hur du använder vår webbplats. En härifrån fortsatt användning av webbplatsen (genom att klicka, navigera, scrolla) eller att stänga detta cookiemeddelande tolkas som samtycke till att cookies används.

För mer information om cookies och hur man tar bort dem, var god läs vår integritetspolicy.

Jordgubbstårta med vit chokladtopping

Recept på en riktig sommartårta med underbar jordgubbsfyllning som toppas med vit choklad.

omkring 8 - 10 bitar

Lite träning krävs 100 Minuter

Ingredienser

Ingredienser

För receptet Jordgubbstårta med vit chokladtopping

Tårtbotten:

50 g smör eller margarin
3 st ägg
2 dl socker
2 dl vetemjöl
1 dl potatismjöl
2 tsk Dr. Oetker Bakpulver
1 dl mjölk

Fyllning:

1 påse Dr. Oetker Tårtmousse Jordgubbssmak
2,5 dl mjölk
1 dl jordgubbssylt
3 dl vispgrädde

Chokladtopping:

200 g vit choklad
200 g philadelphiaost
omkring 2 - 3 droppar Dr. Oetker Hushållsfärg röd
omkring 2 - 4 msk Dr. Oetker Dekorationshjärtan efter behov
1 st Dekorationsglasyr efter behov

preparation

Förberedelse

1

Gör så här

Sätt ugnen på 175°C. Smörj och bröa en rund bakform som rymmer 1,5 liter. Smält matfettet och låt det svalna något. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl och bakpulver. Rör ned blandningen i äggsmeten. Tillsätt mjölk och matfett. Häll smeten i formen och grädda i 175°C i ca 45 minuter. Låt kakan svalna innan den delas i 3 delar med vass kniv.

2

Vispa ihop tårtmousse med mjölk, en minut med elvisp. Vispa grädden hårt. Blanda jordgubbssylten med 1/3 av den vispade grädden. Bred detta på första tårtbotten och lägg på nästa del. Lägg tårtmousse på den andra tårtbotten och lägg på den sista delen.

3

Täck kakan på ovansidan med chokladtoppingen. Spritsa resten av grädden runt kanterna på tårtan och dekorera kakan med hjärtan och glasyr

Dr. Oetker produkter som används

För mer info om produkten