COOKIES på DR. OETKERs webbplats

Den här webbplatsen placerar cookies på din dator för att sidan ska fungera bättre och för att hjälpa oss och våra partners att förstå hur du använder vår webbplats. En härifrån fortsatt användning av webbplatsen (genom att klicka, navigera, scrolla) eller att stänga detta cookiemeddelande tolkas som samtycke till att cookies används.

För mer information om cookies och hur man tar bort dem, var god läs vår integritetspolicy.

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Jordgubbstarteletter

ca 15 st

Ca 15 styck

Lite träning krävs 60 Minuter

Ingredienser

Ingredienser

För receptet Jordgubbstarteletter

Botten:

100 g mjukt smör eller margarin
½ dl strösocker
1 tsk Dr. Oetker Vaniljsocker
1 st ägg
2 ½ dl vetemjöl

Fyllning:

ca 1 dl jordgubbssylt
1 påse Dr. Oetker Tårtmousse Vaniljsmak
2 ½ dl mjölk
ca 1 l färska jordgubbar
Efter behov vinbärsgelé

Förberedelse

Förberedelse

1

Gör så här:

Vispa smör, socker och vaniljsocker. Tillsätt ägget och sist mjölet. Tryck ut degen i 15 st små tartelettformar, smorda och mjölade. Har man inte tartelettformar kan man använda muffinsformar i aluminium. Grädda bottnarna i 200 grader cirka 10 minuter. Låt svalna något.

2

Pensla bottnarna med jordgubbssylten. Vispa moussen med mjölken. Använd elvisp och vispa tills moussen är tjock och fluffig, cirka två minuter. Fördela moussen i formarna. Skiva jordgubbarna och täck moussen med skivade jordgubbar.

3

Värm vinbärsgelén och pensla över bären.

4

Förvara kakorna i kyl till servering