COOKIES på DR. OETKERs webbplats

Den här webbplatsen placerar cookies på din dator för att sidan ska fungera bättre och för att hjälpa oss och våra partners att förstå hur du använder vår webbplats. En härifrån fortsatt användning av webbplatsen (genom att klicka, navigera, scrolla) eller att stänga detta cookiemeddelande tolkas som samtycke till att cookies används.

För mer information om cookies och hur man tar bort dem, var god läs vår integritetspolicy.

Julgodis med dadlar och aprikos

Recept på gottigt godis med mindre socker men med ljuvlig smak.

omkring 30 styck

Lyckas lätt 150 Minuter

Ingredienser

Ingredienser

För receptet Julgodis med dadlar och aprikos

Ingredienser:

70 g dadlar torkade (utan kärna)
50 g torkade aprikoser
omkring 4 - 6 msk äppeljuice
100 g paranötter
100 g Dr. Oetker Hasselnötter hackade
15 g puffad amarant (eller quinoa)
0,33 krm Dr. Oetker Bittermandelarom

Dekoration:

omkring 20 g kakao

preparation

Förberedelse

1

Skär den torkade frukten i små bitar. Lägg frukten i en skål och häll över äppeljuice. Låt dra i ca 2 timmar.
Täck en plåt med bakplåtspapper.
Värm ugnen till 175 grader för över- och undervärme, 150 grader för varmluft.

2

Lägg den torkade frukten, paranötterna och hasselnötter i en mixer och hacka det smått. Blanda i amarant och bittermandelarom.

3

Forma smeten till små bollar, ungefär i samma storlek som en valnöt. Det underlättar om du är lite blöt om fingrarna. Lägg bollarna på plåten.

4

Grädda bollarna mitt i ugnen i ca 12 minuter. Lägg över bollarna på ett galler och låt svalna.
 
Rulla bollarna i kakao.

Dr. Oetker produkter som används

För mer info om produkten