COOKIES på DR. OETKERs webbplats

Den här webbplatsen placerar cookies på din dator för att sidan ska fungera bättre och för att hjälpa oss och våra partners att förstå hur du använder vår webbplats. En härifrån fortsatt användning av webbplatsen (genom att klicka, navigera, scrolla) eller att stänga detta cookiemeddelande tolkas som samtycke till att cookies används.

För mer information om cookies och hur man tar bort dem, var god läs vår integritetspolicy.

Julhjärta

Recept på klassiskt vetebröd som passar bra till jul och har en underbart saftig fyllning.

1 styck

Lite träning krävs 100 Minuter

Ingredienser

Ingredienser

För receptet Julhjärta

Deg:

25 g jäst
2,5 dl ljummen mjölk
2 st ägg
1 st äggulor
1 dl socker
1 tsk Dr. Oetker Vaniljsocker
En nypa salt
omkring 9 dl vetemjöl
175 g smör

Fyllning:

75 g smör
75 g socker
50 g Dr. Oetker Mandel skalad hackad
100 g Dr. Oetker Suckat
100 g Dr. Oetker Apelsinskal
200 g riven mandelmassa
1 st äggvita till pensling

Garnering:

50 g Mandelspån
omkring 2 msk pärlsocker

preparation

Förberedelse

1

Gör så här

Rör ut jästen i mjölken. Vispa ned ägg och äggula. Tillsätt socker, salt och vaniljsocker samt 6 dl av mjölet.Smula ned smöret och knåda degen väl med resten av mjölet. Spar lite mjöl till utbakningen. Låt degen jäsa ca 1 timme under bakduk.

2

Knåda degen lätt och rulla ut den till en längd, ca 80 cm. Platta till längden så den blir ca 15 cm bred. Rör samman smör och socker till fyllningen och bred ut som en sträng mitt på degen. Strö över mandel, suckat och apelsinskal.

3

Vik in sidorna över fyllningen och lägg längden på en plåt. Forma längden till ett hjärta. Låt jäsa under bakduk ca 45 min.

4

Pensla med uppvispad äggvita, strö över mandelflagor och pärlsocker. Grädda mitt i ugnen i 200 grader ca 20 min.

Dr. Oetker produkter som används

För mer info om produkten