COOKIES på DR. OETKERs webbplats

Den här webbplatsen placerar cookies på din dator för att sidan ska fungera bättre och för att hjälpa oss och våra partners att förstå hur du använder vår webbplats. En härifrån fortsatt användning av webbplatsen (genom att klicka, navigera, scrolla) eller att stänga detta cookiemeddelande tolkas som samtycke till att cookies används.

För mer information om cookies och hur man tar bort dem, var god läs vår integritetspolicy.

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Recept: Julig prinsesstårta med pepparkaksbotten

Julens absolut godaste jultårta! Ett recept på en julig prinsesstårta med pepparkaksbotten och lingongrädde. Passar perfekt till adventsfikat, lussefirandet eller på dessertbordet efter julskinkan.

Ca 12 bitar

Lite träning krävs 90 Minuter

Ingredienser

Ingredienser

För receptet Julig prinsesstårta med pepparkaksbotten

Botten:

2 st ägg
1 ½ dl strösocker
1 ½ dl vetemjöl
1 tsk Dr. Oetker Bakpulver
3 msk mjölk
1 msk pepparkakskrydda

Vaniljkräm:

½ Förp. Dr. Oetker Vaniljkräm
3 dl mjölk

Fyllning:

1 - 2 dl lingonsylt
3 dl vispgrädde

Garnering:

Efter behov Dr. Oetker Sugar Fondant Green
Efter behov Sugar Fondant Pink
2 Förp. Dr. Oetker Sugar Fondant White
Efter behov florsocker

Förberedelse

Förberedelse

1

Botten:

Sätt ugnen på 200 grader. Vispa ägg och socker pösigt i en bunke. Tillsätt bakpulver, mjölk, vetemjöl och pepparkakskrydda. Blanda ihop allt till en smet. Bred ut smeten i en smord och bröad springform, ca 24 cm.

2

Grädda bottnen i mitten av ugnen ca 20 min. Låt bottnen kallna.

3

Vaniljkräm:

Blanda ihop ½ påse vaniljkräm med 3 dl mjölk. Vispa med elvisp i 3 minuter. Låt den stå i kylen ca 10 min.

4

Montering:

Dela bottnen i två delar, till två tårtbottnar. Lägg den ena på ett tårtfat. Bred ut ett lager lingonsylt och ovanpå ett lager vaniljkräm.

5

Lägg på den andra botten ovanpå och bred ut ett tunt lager lingonsylt och resten av vaniljkrämen ovanpå.

6

Vispa grädden fluffig. Bred ut grädden ovanpå vaniljkrämen, som en kulle.

7

Kavla ut den vita sockerpastan tunt på ett bord rikligt pudrat med florsocker. Täck tårtan med sockerpastan, lägg den försiktigt över grädden och ner på kanterna. Skär av kanterna nedtill med en vass kniv.

8

Dekorera tårtan med juliga figurer gjorda i sockerpasta (se bilderna). Skär tårtan i bitar med vass kniv.