COOKIES på DR. OETKERs webbplats

Den här webbplatsen placerar cookies på din dator för att sidan ska fungera bättre och för att hjälpa oss och våra partners att förstå hur du använder vår webbplats. En härifrån fortsatt användning av webbplatsen (genom att klicka, navigera, scrolla) eller att stänga detta cookiemeddelande tolkas som samtycke till att cookies används.

För mer information om cookies och hur man tar bort dem, var god läs vår integritetspolicy.

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Juliga småkakor

Recept på mördegskakor som dekoreras med glasyr och skimrande strössel. Ett gott alternativ till julens pepparkakor.

omkring 90 styck

Lyckas lätt 30 Minuter

Ingredienser

Ingredienser

För receptet Juliga småkakor

500 g vetemjöl
250 g smör
250 g socker
2 tsk Dr. Oetker Vaniljsocker
½ tsk Dr. Oetker Citronarom
2 st ägg

Dekoration:

1 Förp. Dekorationsglasyr
Efter behov Dr. Oetker Black & Gold strösselmix

Förberedelse

Förberedelse

1

Sätt ugnen på 200 grader (varmluft ca 180 grader). Klä en plåt med bakplåtspapper. Blanda ingredienserna till en jämn och slät deg. Kavla tunt, ca 0,5 cm, och stansa ut kakor med pepparkaksmått. Lägg kakorna på plåten och grädda mitt i ugnen ca 8-10 minuter. Låt kakorna svalna på galler.

2

Dekorera kakorna med vit dekorationsglasyr och strössel i svart och guld.

Dr. Oetker produkter som används

För mer info om produkten