COOKIES på DR. OETKERs webbplats

Den här webbplatsen placerar cookies på din dator för att sidan ska fungera bättre och för att hjälpa oss och våra partners att förstå hur du använder vår webbplats. En härifrån fortsatt användning av webbplatsen (genom att klicka, navigera, scrolla) eller att stänga detta cookiemeddelande tolkas som samtycke till att cookies används.

För mer information om cookies och hur man tar bort dem, var god läs vår integritetspolicy.

Julpaket

Recept på hemmagjort julgodis. Lite pyssel krävs, men resultaten blir små söta julklappar fyllda med mandelmassa som passer perfekt på julens dessertbord, eller att ge bort i present.

omkring 16 styck

Lite träning krävs 120 Minuter

Ingredienser

Ingredienser

För receptet Julpaket

Paket:

150 g mandelmassa
250 g smör rumsvarmt
1,5 dl socker
2 tsk Dr. Oetker Vaniljsocker
1 krm salt
1 st apelsinskal från 1 apelsin
4 st ägg
5 dl vetemjöl
3 tsk Dr. Oetker Bakpulver
2 msk mjölk

Dekoration:

2 tsk apelsinsaft
300 g mjölkchoklad
1 Förp. marsipan till dekoration, färgad eller ofärgad
1 st Dekorationsglasyr
3 - 4 msk Dr. Oetker Dekorationshjärtan eller annan valfri dekoration från Dr. Oetker
omkring 20 st tandpetare

preparation

Förberedelse

1

Smörj och bröa en avlång sockerkaksform, ca 1.5 liter. Sätt ugnen på 175 grader. Tärna mandelmassan i små tärningar eller riv den grovt. Vispa smör och mandelmassa till en smidig massa. Tillsätt socker, salt, apelsinskal och vaniljsocker under fortsatt omrörning. Tillsätt äggen, ett i taget och blanda väl mellan varje ägg. Rör samman mjöl och bakpulver med en gaffel. Vänd ned det i smeten tillsammans med mjölken. Fördela smeten i sockerkaksformen och jämna till ytan. Sätt in kakan i ugnen. Efter ca 15 min gräddningstid skärs ett snitt på längden med en kniv, cirka 1 cm djupt. Grädda totalt ca 60 minuter. Känn med sticka att kakan är klar. Låt vila ca 10 minuter.

2

Skär bort den toppiga ytan på kakan så du får den helt slät. Kakan skall sen delas i 16 jämnstora bitar. Den bortskurna toppytan av kakan smulas sedan och blandas med apelsinsaft. Forma små hjärtan eller kulor av smulorna, använd gärna små pepparkaksmått.

3

Dekoration

Smält chokladen över vattenbad. Fäst kakhjärtan med tandpetare och doppa dem i chokladen. Använd pensel för att få det jämnt. Dekorera med valfri dekoration till små klubbor. Pensla de 16 fyrkantiga bitarna med choklad. Börja på sidorna och avsluta på ytan. Dekorera sedan med marsipan, dekorationsglasyr och strössel till små paket. Fäst klubborna på paketen.

Dr. Oetker produkter som används

För mer info om produkten