Flag

Jultarte med frukt

cirka 15 - 18 styck
Mellan
80 minuter
Recept på små saftiga och söta pajer som passar perfekt på julens dessertbord.
Ingredienser
Tillagning
Picture -
Picture -
BETYGSÄTT DETTA RECEPT
Vad tyckte du om receptet?

Liknande recept

Liknande recept

Picture - Hero image

Ingredienser

Pajdeg
125 gsmör
4 dlvetemjöl
0,75 dlsocker
1 mskDr. Oetker Vaniljsocker
1 stägg
Fyllning
1 strivna äpplen
75 gKorinter
0,5 dlapelsinsaft
25 gsmör
1 dlfarinsocker
50 gMandelsplitter
100 gDr. Oetker Suckat
100 gDr. Oetker Apelsinskal

Visa produkter

Picture - Korinter
Picture - Mandelsplitter
Picture - Dr. Oetker Suckat
Picture - Dr. Oetker Apelsinskal
1

Gör så här

Blanda mjöl, socker och vaniljsocker. Smula ned smöret i blandningen. Tillsätt ägg och blanda snabbt samman till en deg. Låt vila i kylskåpet 30 min.

2

Kavla ut degen 3 mm tjock. Pensla mazarinformar med smält smör eller använd engångsformar i aluminium. Skär ut rundlar av degen (ca 7 cm i diameter) så de passar formarna. Tryck ned degen i formarna.

3

Blanda rivet äpple, korinter, apelsinsaft, smör och socker i en gryta. Koka upp och låt småkoka 4-5 minuter. Tillsätt mandelsplitter, suckat och apelsin. Fördela fyllningen i formarna.

4

Använd små pepparkaksmått och ta ut stjärnor eller hjärtan med den deg som är kvar. Lägg dessa på fyllningen. Pensla med mjölk och grädda i 20-25 minuter i 175 grader tills kakorna är gyllenbruna.

5

Låt svalna på galler och förvara i lufttät burk.