COOKIES på DR. OETKERs webbplats

Den här webbplatsen placerar cookies på din dator för att sidan ska fungera bättre och för att hjälpa oss och våra partners att förstå hur du använder vår webbplats. En härifrån fortsatt användning av webbplatsen (genom att klicka, navigera, scrolla) eller att stänga detta cookiemeddelande tolkas som samtycke till att cookies används.

För mer information om cookies och hur man tar bort dem, var god läs vår integritetspolicy.

Jungle cupcakes

Recept på luftiga chokladmuffins som toppas med glasyr med smak av citron och massa dekorationsfigurer från djungeln.

omkring 10 styck

Lyckas lätt 40 Minuter

Ingredienser

Ingredienser

För receptet Jungle cupcakes

Muffinssmet:

100 g smör
2 st ägg
2,5 dl socker
1,4 tsk Dr. Oetker Vaniljsocker
1 krm salt
4 msk kakao
2 dl vetemjöl
0,5 tsk Dr. Oetker Bakpulver

Topping:

2 dl vispgrädde
100 g färskost (t. ex Philadelphia)
omkring 1 tsk Dr. Oetker Citronarom
2 msk florsocker
omkring 0,5 - 1 tsk Dr. Oetker Hushållsfärg grön
omkring 1 - 3 msk Jungle 4-Mix
omkring 10 st Djungel Dekorationsfigurer

preparation

Förberedelse

1

Gör så här

Smält matfettet och låt det svalna. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda samman alla torra ingredienser och vänd ned i smeten. Tillsätt matfettet sist. Häll smeten i muffinsformar fyllda till 2/3 med smet.

2

Grädda i nedre delen av ugnen i 200 °C ca 15 min. Låt kakorna svalna.

3

Vispa grädden. Tillsätt florsocker och hushållsfärg. Rör försiktigt ned färskosten. Spritsa glasyren på muffinsen och dekorera med Junglefigurer och Jungleströssel.

TIPS: Prinsess- Cupcakes: Byt ut kakao mot 0,5 dl potatismjöl och gör för övrigt muffinsen på samma sätt. Använd röd hushållsfärg i toppingen och dekorera med Prinsessdekoration och Prinsesströssel.

Dr. Oetker produkter som används

För mer info om produkten