COOKIES på DR. OETKERs webbplats

Den här webbplatsen placerar cookies på din dator för att sidan ska fungera bättre och för att hjälpa oss och våra partners att förstå hur du använder vår webbplats. En härifrån fortsatt användning av webbplatsen (genom att klicka, navigera, scrolla) eller att stänga detta cookiemeddelande tolkas som samtycke till att cookies används.

För mer information om cookies och hur man tar bort dem, var god läs vår integritetspolicy.

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Kärleksfull chokladbakelse

Recept på lättgjord bakelse med chokladbotten, toppad med chokladmousse, och dekorerad med vita chokladhjärtan. Något för chokladälskaren!

omkring 12 bitar

Lyckas lätt 80 Minuter

Ingredienser

Ingredienser

För receptet Kärleksfull chokladbakelse

Botten:

100 g smör
100 g hackad mörk choklad
3 dl strösocker
2 ½ dl vetemjöl
3 st ägg
100 g hackad mörk choklad

Chokladmousse:

1 påse Dr. Oetker Tårtmousse Chokladsmak
2 dl mjölk kall kall
1 ½ dl vispgrädde

Dekoration:

ca 1 st Chokladhjärtan 1 förpackning 1 förpackning
3 - 4 msk Love 4-mix (efter behov) (efter behov)

Förberedelse

Förberedelse

1

Sätt ugnen på 200 grader. Klä en ugnsform som är ungefär 20x20 cm och en höjd på minst 6 cm, med bakplåtspapper. Smält smöret och lägg ner chokladen så att det smälter ihop till en massa. Blanda socker och mjöl i en skål och vispa ner äggen. Vänd ner smörchokladen i smeten och blanda väl, och häll sedan ner detta i den klädda ugnsformen. Grädda mitt i ugnen i ca 20-25 minuter. Låt sedan svalna och försvara någon timme i kylen.

2

Smält den hackade chokladen i ett vattenbad och pensla sedan över den svala chokladbotten. Ställ in i kylskåpet tills chokladen stelnat. Vispa tårtmoussen med den kalla mjölken tills den blir tjock och fluffig. Vispa vispgrädden tjock, och blanda med tårtmoussen.

3

Bred ut chokladmoussen över chokladlagret och ställ återigen i kylskåpet tills servering (minst 3 h). Ta ut kakan ur formen och skär den i kvadratiska bitar. Dekorera med chokladhjärtan på kanten av bakelsen och strössla hjärtan på ovansidan.