COOKIES på DR. OETKERs webbplats

Den här webbplatsen placerar cookies på din dator för att sidan ska fungera bättre och för att hjälpa oss och våra partners att förstå hur du använder vår webbplats. En härifrån fortsatt användning av webbplatsen (genom att klicka, navigera, scrolla) eller att stänga detta cookiemeddelande tolkas som samtycke till att cookies används.

För mer information om cookies och hur man tar bort dem, var god läs vår integritetspolicy.

Kanelbullar med vaniljkräm

Recept på kanelsnurror med krämig vaniljfyllning. Foto: Simona Muntean

omkring 24 styck

Lite träning krävs 180 Minuter

Ingredienser

Ingredienser

För receptet Kanelbullar med vaniljkräm

Vetedeg:

2,5 dl vispgrädde , fingervarm
2,5 dl mjölk , fingervarm
50 g jäst
1,5 dl socker
1 tsk Dr. Oetker Vaniljsocker
100 g smör , rumstempererat
omkring 12 - 14 dl vetemjöl
En nypa salt , kan uteslutas om smöret är saltat

Kanelyllning:

150 g smör rumstempererat
1 dl socker
1 tsk Dr. Oetker Vaniljsocker
omkring 2 - 3 msk kanel
2 msk vetemjöl

Vaniljfyllning:

1 Förp. Dr. Oetker Vaniljkräm
4 dl mjölk

Pensling:

1 st ägg , uppvispat
Efter behov pärlsocker

preparation

Förberedelse

1

Gör så här

Smula jästen i en skål och rör i lite mjölk tills den har löst upp sig.

2

Blanda alla ingredienser till degen, förutom smör, i köksassistent. Börja med den mindre mängden vetemjöl. Kör maskinen på medelhastighet i ca 10 minuter.
Tillsätt smöret i små kuber och kör assistenten tills degen går ihop och blir glansig. Tillsätt mer vetemjöl om det behövs. Degen ska släppa kanterna på skålen. Ska vara glansig och inte kännas kladdig.

3

Jäs degen under handduk på en varm och dragfri plats i ca 1,5 timme till 2 timmar, eller till dubbel storlek. Sätt under tiden ugnen på 200 grader och blanda ihop kanelfyllningen till en jämn smet samt ställ åt sidan.

4

När degen har jäst färdigt stjälp upp den på lätt mjölat bakbord och dela den i två bitar. Kavla varje degbit till en rektangel ca 1 cm tjock, bre fyllning på halva rektangeln och dra över den andra halvan.

5

Skär i 2 cm tjocka remsor ut med långsidan och snurra ihop dem till snurror.
Lägg bullarna glest på bakplåtspapperslädd plåt och låt dem jäsa under handduk ca 45 minuter, till dubbel storlek.

6

Gör vaniljkrämen enligt anvisningarna på förpackningen.
Tryck med tummen i mitten på varje bulle och gör en grop som du fyller med vaniljkräm.
Pensla bullarna rumt om med uppvispad äggvita och strö över pärlsocker.

7

Sänk värmen till 175 grader och grädda bullarna i mitten eller nedersta delen av ugnen i ca 15–20 minuter, tills bullarna är gyllenbruna. Låt bullarna svalna på galler under en handduk.

Dr. Oetker produkter som används

För mer info om produkten