Viktig information: 

Dr. Oetker återkallar produkterna "Choco Roses and Leaves" och  "Pink roses and leaves"

Läs mer

Kanelbullar med vaniljkräm

Recept på kanelsnurror med krämig vaniljfyllning. Foto: Simona Muntean

cirka 24 styck

Lite träning krävs 180 Minuter

Ingredienser

Ingredienser

För receptet Kanelbullar med vaniljkräm

Vetedeg:

2,5 dl vispgrädde , fingervarm
2,5 dl mjölk , fingervarm
50 g jäst
1,5 dl socker
1 tsk Dr. Oetker Vaniljsocker
100 g smör , rumstempererat
cirka 12 - 14 dl vetemjöl
En nypa salt , kan uteslutas om smöret är saltat

Kanelyllning:

150 g smör rumstempererat
1 dl socker
1 tsk Dr. Oetker Vaniljsocker
cirka 2 - 3 msk kanel
2 msk vetemjöl

Vaniljfyllning:

1 Förp. Dr. Oetker Vaniljkräm
4 dl mjölk

Pensling:

1 st ägg , uppvispat
Efter behov pärlsocker

preparation

Förberedelse

1

Gör så här

Smula jästen i en skål och rör i lite mjölk tills den har löst upp sig.

2

Blanda alla ingredienser till degen, förutom smör, i köksassistent. Börja med den mindre mängden vetemjöl. Kör maskinen på medelhastighet i ca 10 minuter.
Tillsätt smöret i små kuber och kör assistenten tills degen går ihop och blir glansig. Tillsätt mer vetemjöl om det behövs. Degen ska släppa kanterna på skålen. Ska vara glansig och inte kännas kladdig.

3

Jäs degen under handduk på en varm och dragfri plats i ca 1,5 timme till 2 timmar, eller till dubbel storlek. Sätt under tiden ugnen på 200 grader och blanda ihop kanelfyllningen till en jämn smet samt ställ åt sidan.

4

När degen har jäst färdigt stjälp upp den på lätt mjölat bakbord och dela den i två bitar. Kavla varje degbit till en rektangel ca 1 cm tjock, bre fyllning på halva rektangeln och dra över den andra halvan.

5

Skär i 2 cm tjocka remsor ut med långsidan och snurra ihop dem till snurror.
Lägg bullarna glest på bakplåtspapperslädd plåt och låt dem jäsa under handduk ca 45 minuter, till dubbel storlek.

6

Gör vaniljkrämen enligt anvisningarna på förpackningen.
Tryck med tummen i mitten på varje bulle och gör en grop som du fyller med vaniljkräm.
Pensla bullarna rumt om med uppvispad äggvita och strö över pärlsocker.

7

Sänk värmen till 175 grader och grädda bullarna i mitten eller nedersta delen av ugnen i ca 15–20 minuter, tills bullarna är gyllenbruna. Låt bullarna svalna på galler under en handduk.

Samtycke till spårning

Vi skulle bli glada om du gav ditt samtycke till att vi och våra partners använder cookies och liknande teknologier för att förstå hur du använder vår webbplats. Detta låter oss bättre förstå ditt användarbeteende och anpassa webbplatsen efter dina behov. Dessutom skulle vi och våra partners vilja använda datan till personliga erbjudanden på deras plattformar. Om du medger till detta, vänligen klicka på “Samtycker”. För mer detaljer, se vår integritetspolicy. Du kan närsomhelst ändra dig.

Nödvändiga funktioner

Vi behöver dessa cookies och liknande teknologier för att möjliggöra den grundläggande funktionaliteten på vår webbplats. Detta innefattar, t.ex. lagring av dessa inställningar. Detta är absolut nödvändigt och kan inte slås av.

Alltid aktiva
Analysering och personalisering

Dessutom, skulle vi vilja lära oss mer om hur du använder vår webbplats för att kunna optimera den utefter dina och andra användares behov. För detta ändamål använder vi cookies och liknande teknologier som kartlägger användarbeteenden och därigenom hjälper oss att skräddarsy din upplevelse.

Aktivera

Inaktivera

(Re-)Marketing / datadelning med tredjepart

För att säkerställa att vi kan skräddarsy våra kampanjer efter dina behov, samlar vi uppgifter om hur du kom till vår webbplats och hur du interagerar med våra annonser. Det hjälper oss inte bara att skapa annonser utan också mer relevant innehåll för dig. Våra marknadsföringspartners använder också denna information för sina egna syften, t. ex. för att personalisera ditt konto eller profil på deras plattform.

Aktivera

Inaktivera

Din webbläsare stöds inte längre

Den webbläsare som du använder är gammal och fungerar inte med vår webbplats och du kan därför stöta på fel. För att undvika detta ber vi dig att byta till någon av följande webbläsare i stället: