COOKIES på DR. OETKERs webbplats

Den här webbplatsen placerar cookies på din dator för att sidan ska fungera bättre och för att hjälpa oss och våra partners att förstå hur du använder vår webbplats. En härifrån fortsatt användning av webbplatsen (genom att klicka, navigera, scrolla) eller att stänga detta cookiemeddelande tolkas som samtycke till att cookies används.

För mer information om cookies och hur man tar bort dem, var god läs vår integritetspolicy.

Kärleksmums

Snoddas, mockarutor eller kärleksmums. Kärt barn har många namn. Här ett recept på chokladkaka, som toppas med kaffeglasyr, valnötter och dekorationsblommor.

omkring 30 bitar

Lyckas lätt 60 Minuter

Ingredienser

Ingredienser

För receptet Kärleksmums

Kärleksmums:

150 g smör
1,5 dl mjölk
3 st ägg
1 msk Dr. Oetker Vaniljsocker
0,75 dl kakao
2 tsk Dr. Oetker Bakpulver
4 dl vetemjöl

Glasyr:

75 g smör
0,75 dl kaffe starkt
0,5 dl kakao
1,5 msk Dr. Oetker Vaniljsocker
5 dl florsocker

Garnering:

omkring 3 - 4 msk Dekorationsblommor Efter tycke och smak
Efter behov Dr. Oetker Valnötskärnor Eller annan valfri dekoration

preparation

Förberedelse

1

Sätt ugnen på 175°. Smörj och bröa en långpanna ca 30x40 cm eller lägg i ett bakplatspapper.

2

Smält smöret, häll i mjölken och låt det svalna. Vispa ägg och socker pösigt, gärna med elvisp. Sikta ner vaniljsocker, kakao, bakpulver och mjöl genom en sil. Tillsatt smör och mjölk och blanda allt till en jämn smet.

3

Häll smeten i formen. Grädda i mitten av ugnen ca 20 minuter.

4

Glasyr

Smält smöret i en kastrull, tillsätt kaffe, kakao, vaniljsocker och florsocker och blanda väl. Tag ut kakan ur ugnen, låt den stå en stund. Bred glasyren över den varma kakan och strö över valfri garnering från Dr. Oetker.

Dr. Oetker produkter som används

För mer info om produkten