COOKIES på DR. OETKERs webbplats

Den här webbplatsen placerar cookies på din dator för att sidan ska fungera bättre och för att hjälpa oss och våra partners att förstå hur du använder vår webbplats. En härifrån fortsatt användning av webbplatsen (genom att klicka, navigera, scrolla) eller att stänga detta cookiemeddelande tolkas som samtycke till att cookies används.

För mer information om cookies och hur man tar bort dem, var god läs vår integritetspolicy.

Karuselltårta

Recept på en rosa sockerdröm, med smaker av vanilj och jordgubb. Hela härligheten toppas med en sockerros och chokladhjärtan.

omkring 12 - 16 bitar

Lite träning krävs 80 Minuter

Ingredienser

Ingredienser

För receptet Karuselltårta

Botten:

4 st ägg
2 dl socker
2 dl vetemjöl
1,5 tsk Dr. Oetker Bakpulver
1 tsk Dr. Oetker Vaniljsocker

Fyllning och garnering:

4 dl mjölk
1 påse Dr. Oetker Tårtmousse Vaniljsmak
1 påse Dr. Oetker Tårtmousse Jordgubbssmak
3 dl vispgrädde
1 dl jordgubbssylt
5 - 15 st Sockerrosor och blad
5 - 15 st Chokladhjärtan

preparation

Förberedelse

1

Gör så här

Smörj och bröa en rund form, ca 26 cm i diameter. Vispa ägg och socker vitt och poröst. Blanda samman mjöl, bakpulver och vaniljsocker och vänd ned det i smeten.

2

Häll smeten i formen och grädda ca 40 min i 175 grader. Låt kakan svalna och dela den i tre delar.

3

Vispa samman mousserna med två dl mjölk vardera. Vispa ca två minuter med elvisp. Vispa grädden fast och vänd ned en fjärdedel i varje mousse. Spara hälften av den vispade grädden.

4

Bred ett lager jordgubbssylt på en tårtbotten och lägg på nästa del. Bred på vaniljmousse ganska tjockt på den. Lägg på sista locket. Täck tårtan med hälften av jordgubbsmoussen.

5

Lägg den resterande grädden i en spritspåse med slät tyll. Spritsa ringar glest på överdelen av tårtan. Spritsa ringar med resten av jordgubbsmoussen i mellanrummen. Dekorera med sockerrosor och blad.

Dr. Oetker produkter som används

För mer info om produkten