COOKIES på DR. OETKERs webbplats

Den här webbplatsen placerar cookies på din dator för att sidan ska fungera bättre och för att hjälpa oss och våra partners att förstå hur du använder vår webbplats. En härifrån fortsatt användning av webbplatsen (genom att klicka, navigera, scrolla) eller att stänga detta cookiemeddelande tolkas som samtycke till att cookies används.

För mer information om cookies och hur man tar bort dem, var god läs vår integritetspolicy.

Key Lime Cheesecake

Recept på en ljuvlig cheesecake med limefyllning och marängtäcke på toppen.

omkring 12 bitar

Lite träning krävs 60 Minuter

Ingredienser

Ingredienser

För receptet Key Lime Cheesecake

Mördeg:

2,5 dl vetemjöl
0,5 tsk Dr. Oetker Bakpulver
1 dl florsocker
120 g smör rumsvarmt
50 g finmald mandel eller mandelmjöl
2 msk mjölk

Limekräm:

1 dl naturell yoghurt
200 g färskost exempelvis Philadelphia
1 dl socker
2 msk limesaft
1 msk majsstärkelse (Maizena)
3 st äggulor
3 st äggvitor

Marängtäcke:

4 st äggvitor
2 dl socker
2 st lime

preparation

Förberedelse

1

Blanda mjöl, bakpulver, mandel och socker. Tillsätt smöret genom att smula ner det i mjölblandningen. Rör ned mjölken och rör ihop till en deg.

2

Låt degen vila kallt i kylen en stund.

3

Kavla ut 2/3 av degen till en rundel (ca 24 cm i diameter). Lägg degen i en springform med samma mått.

4

Gör en rulle av resten av degen och lägg den i en rundel i kanten på springformen. Platta till rundeln så att det blir ett ca 3 cm högt band runtom.

5

Limefyllning: Vispa samman yoghurt, färskost, 2 msk av sockret, limesaft, majsstärkelse och äggulorna. Vispa äggvitorna i en torr bunke. Tillsätt sedan resten av sockret till äggvitan, lite i taget tills du har en fast massa. Vänd ned äggvitan i limefyllningen.

6

Häll limefyllningen i springformen. Grädda kakan i mitten av ugnen i 180 grader, ca 35 minuter.

7

Marängtäcke: Vispa äggvitorna i en torr bunke. Tillsätt sockret lite i taget och vispa marängen fast. Vänd ned rivet skal från 2 lime. Lägg marängen i en spritspåse med stjärntyll (ca 8 mm) och spritsa ut marängen på kakan.

8

Ställ in formen i ugnen och grädda ytterligare 8 minuter på 180 grader.

9

Dekorera kakan med skivad lime.

Dr. Oetker produkter som används

För mer info om produkten