Flag

Kladdkaka

cirka 8 - 10 bitar
Enkelt
40 minuter
Goda kladdkakerecept kan man inte få för många av. Detta är ett grundrecept på kladdkaka som är lätt att variera.
Ingredienser
Tillagning
Picture -
Picture -
BETYGSÄTT DETTA RECEPT
Vad tyckte du om receptet?

Liknande recept

Liknande recept

Picture - Hero image

Ingredienser

Kladdkaka
100 gmjukt smör
2 stägg
3 dlsocker
0,5 dlkakao
2 tskDr. Oetker Vaniljsocker
1,5 dlKungsörnen Vetemjöl
Servering
cirka 3 dlvispad grädde

Visa produkter

1

Kladdkaka

Sätt ugnen på 200 grader över- och undervärme.

2

Smält smöret i en kastrull och låt svalna. Smöra och bröa en springform ca 24 cm.

3

Rör samman ägg och socker till en jämn smet. 

4

Blanda de torra ingredienserna och vänd ned i äggsmeten. 

5

Rör sist i smöret och vänd försiktigt ihop allting till en slät smet.

6

Fördela smeten i formen och grädda kakan i mitten av ugnen ca 10-15 minuter. Gräddningstiden är ungefärlig och kan variera beroende på ugn. Vill du ha ett en lös kaka tar du ut den efter den korta tiden, vill du ha en segare kaka låter du den stå längre. Vill man ha kakan som på bilden ska den gräddas tills kanterna är fasta och mitten lite följsam. 

7

Låt kakan svalna och servera med lättvispad grädde.