COOKIES på DR. OETKERs webbplats

Den här webbplatsen placerar cookies på din dator för att sidan ska fungera bättre och för att hjälpa oss och våra partners att förstå hur du använder vår webbplats. En härifrån fortsatt användning av webbplatsen (genom att klicka, navigera, scrolla) eller att stänga detta cookiemeddelande tolkas som samtycke till att cookies används.

För mer information om cookies och hur man tar bort dem, var god läs vår integritetspolicy.

Kladdkaka med chokladmoussetäcke

Receptet på kladdkaka för dig som älskar choklad. Toppad med chokladmousse blir denna kaka en riktigt lyxig dessert. Foto: Simona Muntean

omkring 10 bitar

Lyckas lätt 40 Minuter

Ingredienser

Ingredienser

För receptet Kladdkaka med chokladmoussetäcke

Kladdkaka:

100 g smör
100 g choklad
2 st ägg
2 msk sirap , ljus sirap
1 dl muscovadosocker
0,66 dl socker
2 dl vetemjöl
2 msk kakao
1 tsk Vaniljpasta Taylor & Colledge
1 krm salt

Garnering:

1 Förp. Dr. Oetker Tårtmousse choklad
2,5 dl mjölk , eller byt ut hälften av mjölken mot vispgrädde
Efter behov Dr Oetker Chocoströssel

preparation

Förberedelse

1

Gör så här

Sätt ugnen på 175 grader.

2

Klä botten och väggarna av en rund form med löstagbara kanter, ca 20 cm, med bakplåtspapper. Ställ åt sidan.

3

Smält smöret i en kastrull på spisen. Lägg i chokladen och rör om tills den smälter. Häll i muscovadosocker, strösocker och sirap i chokladsmeten. Rör till en jämn smet.

4

Tillsätt äggen till chokladsmeten och blanda jämnt. Vänd ner de torra ingredienserna och blanda till en klumpfri smet. Häll smeten i formen och jämna till ytan.

5

Grädda i mitten av ugnen för cirka 15–20 minuter tills kakan är genombakad precis i kanten ca 2 cm men kladdig i mitten.

6

Låt kakan kallna helt i formen.Vispa chokladmoussen enligt anvisningarna på förpackningen. 

7

Fyll en spritspåse försett med tyll med mousse och garnera kakan efter tycke.

8

Strö över chokladströssel och förvara kakan kallt till servering.

Dr. Oetker produkter som används

För mer info om produkten