COOKIES på DR. OETKERs webbplats

Den här webbplatsen placerar cookies på din dator för att sidan ska fungera bättre och för att hjälpa oss och våra partners att förstå hur du använder vår webbplats. En härifrån fortsatt användning av webbplatsen (genom att klicka, navigera, scrolla) eller att stänga detta cookiemeddelande tolkas som samtycke till att cookies används.

För mer information om cookies och hur man tar bort dem, var god läs vår integritetspolicy.

Kladdkaka med hallon

Recept på en riktigt kladdig kladdkaka täckt med härlig chokladglasyr och hallondekoration på toppen. Kan det bli bättre?

omkring 12 bitar

Lite träning krävs 60 Minuter

Ingredienser

Ingredienser

För receptet Kladdkaka med hallon

Ingredienser:

100 g smör
2,5 dl socker
2 st ägg
1 dl vetemjöl
3 msk kakao
1 tsk Dr. Oetker Vaniljsocker

Glasyr:

1 dl vispgrädde
150 g mörk chokad
25 g smör
Efter behov Naturlig dekoration hallon

preparation

Förberedelse

1

Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret i en kastrull. Lyft av kastrullen från plattan och rör ned socker och ägg, blanda väl. Blanda vetemjöl med kakao och vaniljsocker i en skål, rör gärna med en gaffel. Vänd ner detta i kastrullen. Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Grädda mitt i ugnen ca 20 min. Kakan blir låg med ganska hård yta och lite kladdig i mitten. Låt kakan kallna.

2

Koka upp grädden till glasyren. Bryt chokladen i bitar och lägg ner dem och smöret i kastrullen. Rör om tills allt smält. Låt smeten svalna något. Häll den över kladdkakan och bred ut. Strö över hallondekoration strax innan servering.

3

Servera eventuellt med en klick vispad grädde. Tips: För dig som gillar lakrits; tillsätt 1 msk Dr. Oetker Lakritsextrakt i smeten tillsammans med övriga ingredienser!

Dr. Oetker produkter som används

För mer info om produkten