Flag

Kladdkaka med hallon

cirka 12 bitar
Mellan
60 minuter
Recept på en riktigt kladdig kladdkaka täckt med härlig chokladglasyr och hallondekoration på toppen. Kan det bli bättre?
Ingredienser
Tillagning
Picture -
Picture -
BETYGSÄTT DETTA RECEPT
Vad tyckte du om receptet?

Liknande recept

Liknande recept

Picture - Hero image

Ingredienser

Ingredienser
100 gsmör
2,5 dlsocker
2 stägg
1 dlvetemjöl
3 mskkakao
1 tskDr. Oetker Vaniljsocker
Glasyr
1 dlvispgrädde
150 gmörk chokad
25 gsmör
Efter behovNaturlig dekoration hallon

Visa produkter

1

Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret i en kastrull. Lyft av kastrullen från plattan och rör ned socker och ägg, blanda väl. Blanda vetemjöl med kakao och vaniljsocker i en skål, rör gärna med en gaffel. Vänd ner detta i kastrullen. Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Grädda mitt i ugnen ca 20 min. Kakan blir låg med ganska hård yta och lite kladdig i mitten. Låt kakan kallna.

2

Koka upp grädden till glasyren. Bryt chokladen i bitar och lägg ner dem och smöret i kastrullen. Rör om tills allt smält. Låt smeten svalna något. Häll den över kladdkakan och bred ut. Strö över hallondekoration strax innan servering.

3

Servera eventuellt med en klick vispad grädde. Tips: För dig som gillar lakrits; tillsätt 1 msk Dr. Oetker Lakritsextrakt i smeten tillsammans med övriga ingredienser!